Category Archives: Uncategorized

Happy IBCLC Day 2013

Kepada semua rakan2 iBCLC..

Advertisements

Bloglist Xclusively Xpressing 2013

Kawan- kawan, siapa yang sudi nak exchange blog masing2 boleh add komen di entri bloglist saya seperti link dibawah. Nak terjah ke blog kawan2 yang baru pula. Kalau sudi lah 😉

Senarai bloglist Xclusively Xpressing

#Saya rajin baca blog orang juga cuma jarang nak komen..huhu

Testing Blog Apps: Bloggeroid


Tido 1


Tido 2

posted from Bloggeroid

Pimp my ride: Part 2

Part 1 pasang cover kusyen..
Kali ini pasal skirting pula. Kebetulan bumper depan bawah tu ada skit kemek sebab terlanggar tyre pecah kat highway dulu. Nasib baik tak perlu tukar bumper yang baru boleh cover dengan skirting sahaja. Set skirting untuk model Alza SE RM900 ditaja sepenuh oleh encik suami lagi..muah2 lagi 😉

Part 3 coming soon (apo laie ekau ni..hahah)

Posted from Samsung Galaxy Note


Daftar tadika

Akhirnya saya sudah pun mendaftarkan tadika azri untuk sesi tahun 2013 hadapan. Bercampur baur juga sebab dah nak gi tadika sudah. Tak banyak pilihan untuk tadika islam di Batu Pahat ini. Eh ada dua je pun.

Survey punya survey pilihan yang ada dan paling dekat dengan rumah saya adalah tadika Khalifah Bitara ini yang menjalankan program Little Caliphs. Terletak di Taman Bukit Pasir.lebih kurang 15minit perjalanan dari rumah.

Lebih kurang RM1k juga bayaran pendaftaran, bulanan RM190. Kelas bermula setiap hari dari 8.30am-12.30pm. Fuh jenuh la mula2 nak kejut dia bangun awal2 pagi. Kalau tak pukul 8-9am juga baru bangun kat sini. Kalau kat rumah nenek dulu lagi lama.

Sekian laporan..hehe

Posted from Samsung Galaxy Note

Pimp my ride: Part 1

Baru lepas pasang sarung kusyen yang baru untuk Alza saya. PU leather sahaja. Yang pasti warna tema untuk musim kali ini adalah MERAH. Overall puas hati dengan jahitan apek tu..kemas je. Tajaan sepenuhnya oleh encik suami..toceh.muahss.ilappu ;D

P/s: Matching dengan beg ‘pi pasar’ yang baru tu juga…i loike!

Posted from Samsung Galaxy Note




Tumit pecah

Masalah yang biasa dihadapi oleh wanita2 yang rajin/suka buat kerja rumah! Eh?  betul lah..kalau jarang2 masuk dapur mesti kaki tangan lembut je..hehe. Atau tak pakai selipar masa kat dapur. Kadang2 kalau nk cepat terlupa pun nak sarung selipar.

Dulu tumit saya macam dalam gambar hiasan nun. Selalu sy kurang titik beratkan penjagaan kaki ni maklumla mana ada masa nak menggulit kaki dgn nak urus anak2 lagi..huhu. Nak gi pedicure? hmmm malu dah pasal kaki pun dah comei.lagi..kih kih.

Sejak dua menjak sibuk jaga badan ni (hehe) baru saya mula jaga kaki saya skit..tapi saya guna cara sendiri jer iaitu tiap2 hari saya berus untuk buang kotoran kat rekahan tu..pastu gosok dengan batu (apeke nama benda alah tu yang selalu ada jual kat watson, guardian).

Kemudian sapu.dengan minyak zaitun. Selama hampir 2 bulan saya konsisten membuatnya setiap kali lepas mandi setiap kali habis kerja didapur…rekahan tumit sudah semakin licin. Cuma tinggal rekahan2 halus sahaja. Kalau terlebih rajin saya kerap sapukan minyak zaitun tu masa tengah rilek2 tapi kena lah bersihkan kotoran2 yg ada dicelah2 rekahan tuh.

Posted from Samsung Galaxy Note


Motivasi-motivasi, pheww!

Yesssssssssss (panjangnya s, hehe).  Keterujaan yang tidak terhingga kerana berjaya mencapai ketahap ini. last time dapat merasa size gini adalah semasa sebelum ada anak..which is lagi kecik size 28″….ok, keep it up!

Psst: “Jaga-jaga ada yang memeghati… Hmm nak gi mana ek cuti-cuti ni..

Posted from Samsung Galaxy Note

S.O.S: Lipstick Hare

Dulu saya ada post entri mengenai lipstick Mekah ini. Pemberian makcik saudara yg baru pulag dari Mekah tahun lepas.

Dah hampir setahun sy guna lipstick..mmg sangat best. Selalu saya gunakn sebagai lip balm sebelum pakai Lipstik lain atau bila duduk rumah sebab warnanya yang nampak natural. Plus kalau minum pun tak lekat cawan.

Sekarang lipstick dah tinggal skit je lagi nak habis 😦 Siapa tahu kat mana2 yang ada jual lipstick ni? Kot2 lah ada jumpa ker leh roger2 saya eh..tenkiu 🙂

Posted from Samsung Galaxy Note

Merah

Semalam ke BP mall untuk sesi terapi jiwa a.k.a shopping. Terjahan pertama ke butik Levis. Ini memang hajat lama dah untuk membeli sepasang jeans Levis yang baru setelah sekian lama jeans levis yang terakhir dibeli pada tahun 2002 dengan size 32 dan jeans itulah yang disarung kembali setelah beberapa tahun terperuk.
Sebab sebelum ini memang tahu dah size jeans yang paling besar yang ada kat butik Levis pun adalah size 32 (itupun certain color dan type je yg ada 32, klu x size 31 yang paling besar) huhu.
Guess what, saya dah boleh sarung size 31 lalalala. Beriya menerai last2 encik suami kata nanti kita beli kat JPO je -(Johor Premium Outlets) lagi murah2 katanya. Fuh tak sabar!
Jadi hasil tangkapan adalah seperti dibawah; Kasut merah, Tshirt Diesel Merah, shawl dan inner merah. Warna favourite untuk musim ini adalah MERAH. ♥♥ o_O
P/S:Tak suka pakai Apps Blogger ni sebab text dan gambar kena asing2…grrrrrr
Posted from Samsung Galaxy Note