Makan2: Restoran Madinat Hadramawt Batu Pahat

Wiken kami sefamily ke restoran Madinat Hadramawt Batu Pahat. Nak cuba masakan timur tengah pulak. Kat kl dulu selalu gi JM Bariani..eh tu arab gak ke? Oh yang ni memang betul2 timur tengah..cashiernya pun pak arab..kot lah.


Saya order Mandy Chicken Briyani. Nasi minyak lah tu except kari dia lain skit. Rasa pudina je. Ada rasa pedas tapi kurang minyak tak macak nasi minyak org melayu..huhu. Ayam tu walaupun bahagian dada tapi lembut rupanya. Sib baik kalau tak kompem tak habis. Yang desert tu, puding karamel..puding arab katanya.


Encik boss order grilled chicken kebab dengan roti arab ni. Patutnya ada pilihan kuah juga utk roti ni tapi kami tak order takut tak habis. Roti ni pun besar..sib azri perabis kan.


Bila dah habis makan..baru terasa nak pekena teh arab nih. Fuh rasa pudina sokmo..rasa cengkih pun ada..rasa macam nak pedas2 pun ada gak. Azri mula2 takleh gi sebab rasanya lain. Tp dah campur air kosong habislah secawan yg kiut tu. Bagi saya yg penggemar kopi dan teh ni..layann je.

posted from Bloggeroid

One thought on “Makan2: Restoran Madinat Hadramawt Batu Pahat

  1. dela says:

    amboi lapar lak ni…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: