Buat passport


Hooray..saya dan anak2 dah buat passport. Buat je dulu..takda plan pun nak bercuti obersi..huhu. Tunggu signal encik boss dia kata lets go …


Saya buat ni tadi petang pukul 4pm..siap pukul 5pm di Pejabat Imigresen Batu Pahat. Belah pagi saya amik borangnya dulu, punya lah ramai orang. Saje test datang dekat2 nak tutup. Memang takda dah orang. Tinggal kami orang yang terakhir keluar..hehe.

Bayaran bagi umur lebih 12 tahun, RM300.. bawah 12tahun RM150 untuk tempoh 5 tahun.


Kelakar tengok gambar passport dua beradik ni. Yang azri guna baki gambar masa register tadika dulu. Yang adik baru ambil pagi tadi.

Punya la seksa dia meraung2 takut taknak. Kena trick dengan gula2 kononnya saya nak bukakan dia gula2 sambil tu dia berdiri sebelah (dah cool skit)..dan orang tu cuba panggil dia dan snap gambar..

Rambut pun senget..takpalah tak penting pun yang dapat jalan2 kan…hahaha

#ok mari berangan nak pergi negara mana dulu…huhu

posted from Bloggeroid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: