Kopi oh kopi


Coffee anyone? Chewahh!
Koleksi kopi yang ada dirumah saya. Saya memang perlukan kopi sehari2 kalau tak akan lesu tak bermaya. Kalau diikutkan caffeinated drinks memang tak elok diamalkan.

Saya pun minum 2cawan sehari je pagi dan malam. Pagi selepas breakfast memang saya kena minum kalau tak 2 jam selepas itu mata saya kelaut la, rasa macam malas je nak buat kerja..sedar2 dah lepas zuhur..huhu. Malam pun sama..lepas maghrib pekena lagi..kalau tak pukul 9pm dah layu..huhu

Efek kopi2 pra campur ni lain2. Dan ikut brand juga. Sebab tu saya beli yg regular dan rich. Kalau saya rasa nak ‘tahan lama’ skit memang saya minum rich saje..biasanya lebih pahit.

Saya tak pernah minum yang jenis mild sbb memang takda efek langsung. Kalau hat mild ni mak saya suka. Dia kalau buat kopi satu sachet kopi mild tu dia leh bahagi dua sebab kalau tuang sesachet tu pahit katanya. Adesss mmg tak rasa hape lah!

Dalam banyak2 brand kopi pracampur, indocafe mmg saya tak suka rasanya. Yang lain2 boleh la. Kalau hat yg sedap tu tapi mahal macam white coffe. Nestle pun ok tapi saya boikot lak..hehe!


Jemput minum..😉

posted from Bloggeroid

One thought on “Kopi oh kopi

  1. ni topic feberet ni. hehehe..anyway, lepas preggy anak ke2, saya dah mula tak suka minum air manis. so now minum kopi dgn susu je. bila blk msia time holiday, susah sungguh nak cari kopi tak bergula. pernah sekali jumpa 2in1 kopi putih takde gula. time tu mmg cam jumpa kopi plg sedap dah. kalo nescafe 3in1 to takyah citer lah. manis dia tu cam kena minum air kosong pastu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: