Bila mesin basuh rosak..

Dah 3 hari mesin basuh rosak. Nak call kedai tu tengah cuti CNY lagi. Ini kali kedua mesin ni rosak, padahal baru juga beli baru nak nak masuk setahun.

Bukan rosak apa..water level tak detect. Bila air masuk terus masuk sampai penuh dan tak pusing.


Bila mesin dah rosak gini, waktu yang paling lemah adalah waktu nak cuci CD, huarghhhh! Baju2 biasa ok lagi saya just rendam ‘gonyoh2’ bilas dan spin je dalam mesin (sib baik mesin boleh spin lagi..hehe)

Tak tahan CD dah bertimbun so terpaksa saya guna DD je wat sementara ni.

posted from Bloggeroid

6 thoughts on “Bila mesin basuh rosak..

  1. beli national tahan lama weh sekarang panasonic dak nama barunya kansebab mesin basuh kat umah aku neh ntah tak tau berapa usianya tau..ekceli mesin basuh nenek laki aku tuh sbb dah buruk dan kecik je kan dia beli baru bagi kat adik ipar aku lelaki bujanglah pakai..dah pakai tak tau berapa tahun bila dia pindah umah dia bagi kat laki aku mesin tu masa tu kiteorang blm kawen lg..wan pakai kat umah bujang dialah sampai guna bila kami dah kawen pun pakai mesin tu lagi..keh2 aku saspek dah berbelas tahun gak usianya..walau kecik dan buruk je ghupanya tp ok..smp setiap kali MIL aku dtg umah dia mst gelak2 n tanya bilalah kami nk tukor yg baru..selagi masih ok pakai jelahkan..bkn senang nk dpt pakai brg letrik tahan lama gitu.#adeh terpanjang komen siap satu entri gini hahaha

  2. Ziana Wanita says:

    Washing machine umah saya pun jadi camni. Kene basuh sikit2. Kalau waterlevel high kita tukar setting jadi mid. nanti okla.

  3. Hayatie says:

    Cpn: mesin aku ni mesin Panasonic..tp ramai org kata brg2 elektrik skang tak sama tahan mcm dulu2..heheNana: ye ke..ni sikit ke byk ke sama je..sekali masuk air terus penuh melimpah..Mamamiya: long time no see.. ;;)

  4. betulla..kalau mesin basuh rosak mmg susah… pakai dc lg susah…sbb kalau basuh sendiri rasa cam xbersih je…

  5. dah repair ke belum ?hantar dobi je lahitu kalau beli sendiri brg nya tak sampai rm100

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: