JPO again

Ahad lepas encik suami ngajak ke JPO lagi. Tapi hasil tangkapan saya tak begitu memberangsangkan, hahah. Walaupun hampir kesemua butik saya masuk tapi banyak yang tidak menangkap dimata saya..

Kalau ada yang menarik pun tak setimpal dengan harganya. Maksud tidak setimpal adalah bila dah sarung kebadan orang tak bajet pun baju tu RM699 atau RM1,119..dan satu lagi jika pattern dan coraknya lebih kurang dengan brand lain yang lebih murah.

Sebagai contoh,saya hampir nak beli satu kemeja long sleeve kotak2 warna merah hati brand Timberland yang berharga RM200..tiba2 terus saya teringat sebelum ini saya ada terlihat corak yang sama brand JEEP yang berharga RM79.90 di Parkson sebelum ini… Cancel!

Saya akan beli jika saya rasa barang tu unik, jarang jumpa, bukan-ikut-ramai-pakai-saya pakai, kena dengan tuan punya diri regardless brand atau harganya saya tetap akan beli.


Berbalik ke cerita JPO, akhirnya saya cuma beli sehelai Levis Skinny itupun sebab warna ni yang saya takda. Size 30 takda..31 pun 31 lah.


Sampai2 pergi rent troli kereta ni. Budak2 pun excited duduk dalam ni. Aman nak shopping tapi takleh bawak masuk butik lah kena gilir2..huhu. Kalau yang double seat RM50/day..ada juga yang single seat RM30/day. Kena deposit RM200 utk yg double seat tu..atau RM100 utk yang single.


Lepak makan dekat Food court..

Frust sebab takda baju yang dapat dibeli kat JPO..akhirnya dapat juga saya qada’ beli dekat Reject Shop, BP Mall gak yang puas hati dan kedai biasa yang jual baju ala2 k-pop, beli jacket & cardi..lalala!

#xkisahlah murah ke mahal ke branded.ke tak..janji kena dimata dan hati..

posted from Bloggeroid

4 thoughts on “JPO again

  1. tingin sgt nk ke JPO..murah eh…

  2. haah betul tu haku pakai yg murah2 je janji pandai mix dan match dan yg penting kena ngan badan org kata ukur baju atas badan sendiri kan so kalau kena gaya nampak mewah dan classy.aku selamba je pakai tops rega RM15 beli kat KWC jln kenanga tu..sarung dgn cardigan murah juga..hahhaaku penah tgk sorang tokey MLM pakai shawl harga beribu2 tapi ttp nampak biasa2 je xnampak classy pun huhu.

  3. Hayatie says:

    Leily: Memang murah dari retail butik. Sy suka beli levis klu kt luar Jeans RM250++ kat sana R110-Rm150 ikut la.. Consnya takleh pilih size..apa yg ada dekat display rack shj. Klu nk beg, kasut branded pun mmg murah dari retail

  4. Hayatie says:

    Cpn: kannn..yg murah ni kena pandai pilih coraknya..baru leh nmpk mcm esklusif..tp kalau main taram je…jadi mcm minah seberang pun ado…huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: