Popiah Nestum lagi

Dah 2 bulan lebih dah kat sini dan dah 3x saya buat popiah ni. Gigih buat sebab anak2 suka. Tapi masuk kali ke3 diorang dah jemu makannya pun sikit. Maknya yang perabis hehe.

Satu peket kulit popiah yang besar (50helai) tu boleh dapat 4 balang kuih yang paling kecil. Modal buat ni sedikit je sebab horlicks, nestum, gula sekali beli boleh buat sampai 5-6 kali tau.

Yang lecehnya part nak menggulungnya. Masa yang saya ambil untuk menyudahkannya adalah 2jam non stop.

Posted from Samsung Galaxy Note



3 thoughts on “Popiah Nestum lagi

  1. she-G says:

    sy dulu gigih gak menggulung…skarang tidak lagi.potong bentuk segiempat kecik2 je, terus goreng..bg saya lagi best sbb lagi banyak tmpat y kene serbuk2 gula nestum tu..hehehe

  2. Hayatie says:

    she G: sy belum pernah cuba yg senang tu..hihi terlebih rajin…tgu dah sangap…terus x buat lama dah…hihu

  3. Hayatie says:

    she G: sy belum pernah cuba yg senang tu..hihi terlebih rajin…tgu dah sangap…terus x buat lama dah…hihu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: