Biskut Mocha Choc Chip

Hari ini saya ‘merempit’ dengan biskut Mocha Choc Chip pula. Pukul 9 malam tadi baru start. Sebab belah siang tadi gi rempit kat mesin jahit jap siapkan langsir pintu sebab mak saya dah pot pet langsir pintu tak berganti lagi, huhu.

Ditambah pula izzet yang demam pula. Sejak dua menjak nih, izzet selalu sakit-sakit😦 Kasihan pula saya lihat dia. Mungkin sebab selalu kena tinggal dengan saya yang terpaksa keluar sekali sekala untuk kerja Home Visit sebagai IBCLC SusuIbu.com secara part-time untuk kawasan Kajang dan Bangi.  Minggu hadapan genap sudah dia 1tahun 4 bulan. Be strong dear, i’ll do anything for you…..

Tolong letak icing deco love kat atas biskut🙂

Si abang pula dah boleh diharap sudah. Rajin dia nak menolong saya menyiapkan tempahan kuih raya. Sambil meneman saya didapur, sambil mulutnya tak henti-henti bercerita tentang imaginasinya. Nak jadi Masterchef lah, nak itu lah ini lah. Letih juga nak melayan dia bercerita tapi memang kena layan kalau tak dia asyik tanya je.

Sebahagian tempahan-tempahan yang sudah disiapkan. Hihi, tempahan baru ala-ala ‘ikan bilis’ je. Alhamdulillah, jadilah. Mungkin ini adalah permulaan kepada sesuatu yang besar nanti dan mungkin ianya petunjuk dari Allah untuk saya tentang erti sebuah kesabaran & pengharapan. Terima kasih ya Allah🙂 Selamat Hari Raya semua!..
*Tahun ini pecah rekod tak beli kuih raya, yeehaaa! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: