Almond Cluster Choc

Cokelatnya dah selamat tapi baru nak buat ceritanya, ngee~
Resepi pertama yang saya buat semenjak habis berkursus tempohari. Itupun terkejar dengan kerja menjahit saya. Demi nak merealisasi resepi yang saya belajar tu saya gagahkan juga. Bukan apa takut terlupa pula kalau lama-lama tak mencuba..

 Saya baru beli meja stainless steel nih. Itu pun mak saya yang sponsor, thank you mak! Kebetulan memang takda meja didapur. Sebelum ni asyik buat atas tabletop yang terhad tu.

Baru lah best sedikit nak letak semua bahan atas meja ni. Siap buku resepi masa kursus tuhari, hihi! Saiz meja ini 3’x2.5′ double layer. Harganya RM390 selepas diskaun. Saya beli dari CKE. 

Tadaa, dah siap! Tak perlu bakar-bakar, cuma almond stripes je kena panggang dulu. Pastu gaul dengan cokelat yang telah dicairkan dan hiaskan!🙂

Masuk bekas untuk kasi sample pada kawan-kawan. Manalah tahu nak order. Eh, dah ada 4 orang dah mengorder sebelum raya ni, alhamdulillah rezeki dari Allah, jika kita sabar dan tawakkal kepadaNya!🙂 Dan resepi-resepi biskut yang seterusnya selepas ini..(setelah selesai order untuk jahitan!). Kata The Handmade Loft kan..hihi!

2 thoughts on “Almond Cluster Choc

  1. suka tgk scale tu..yg haku punya jahanam dikerjakan qaseh dia baling terus takleh nak guna dah adoilahhh memang mencabar buat kerja ngan anak kecik kerosakan barang adalah perkara biasa.

  2. Hayatie says:

    CPN: untuk makluman scale itu adalah scale yang kedua selepas yang pertama pun jahanam dikerjakan oleh azri..kita serupa, huhu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: