Lets Organize!

6y6

Saya rasa bekas butang snap ini sudah cukup serabut dan tak dapat lagi menampung fungsinya lagi. Tu belum campur yang menabur bila azri curi2 buka laci alat jahitan saya ini. Mula2 saya beli dahulu cuma 2 warna sahaja, merah dan kuning. Kemudian sedikit demi sedikit saya beli,

Rasa ceria lak tengok bekas ni..hehe

Saya beli bekas ni di Tesco. Betul-betul tinggal dua je. Yang bestnya ianya 3 row berderet ngam2 dengan dengan satu set snap button yang ada 3pcs. Dah siap2 kira kat rumah ada 10 jenis warna, jadi saya memerlukan 30 petaknya…so ada extra 6 petak lagi..buat letak extra snap yang tak muat..

kemudian saya susun drawer saya pula. Jom tengok apa yang ada dalam drawer hitam saya ni..

Laci bawah sekali saya letakkan variety of rolls, elastic, tape keras, ‘kain gam’, velcros, zip etc.Kemaskan balik segala rolls yang dah terbarai-barai. Laci tengah saya letak snap button tadi.

Laci paling atas saya letak benang2, skoci, peniti, gunting dan pelbagai benda yang tajam.

Ok, selesai proses mengemas laci untuk kali ini dan meja menjahit saya untuk kali ini sehingga projek jahitan seterusnya yang bakal bermula hujung minggu ini. Esok saya akan berkursus 3-hari di Klang .. :)x

2 thoughts on “Lets Organize!

  1. Ila says:

    jelesnya aku…hehehe…ti,kalau nak buat cloth path guna kain apa yer…memandangkan aku tgh sawan menjahit,hehehe

  2. Hayatie says:

    ila: guna kain flannel🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: