Terima kasih GMBO

Sudah tiba masanya untuk saya melangkah setapak lagi dengan lebih series dalam bisnes hand-made saya ini khususnya dalam bidang jahitan dan apa-apa lagi lah hasil buatan kerastangan saya ini , kih kih! Sebenarnya sudah lama saya daftar laman web di Get Malaysian Online sejak dari April tu hari tapi tak berkesempatan nak update dan ditambah lagi saya masih dalam proses memuat-naik hasil kerastangan sendiri didalam web baru saya itu.

Rasa bersyukur sangat mendapat peluang untuk memiliki domain dan hosting sendiri secara percuma untuk setahun yang pertama dan hanya perlu bayar RM23 untuk tahun-tahun berikutnya (tertakluk kepada terma dan syarat. Dan ianya percuma untuk 10,000 orang yang pertama sahaja.

Jadi ianya sangat membantu bagi surirumah yang tiadak pendapatan tetap ini untuk memulakan perniagaan kecil-kecilan dari rumah, chewahh! (Aii malu-malu sebenar, kih kih!).

GMBO ini adalah satu projek usahasama diantara Google, Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Malaysian, MyDomainRegistry dan SME Corp. untuk membantu para peniaga kecil-kecilan untuk mengembangkan lagi bisnes mereka secara online.

Mujur saya sudah membuat SSM sejak 2 tahun lepas lagi kerana syarat-syarat untuk mendapatkan domain ini perlulah mempunyai syarikat yang berdaftar dengan SSM. Bagi kawan-kawan yang berminat untuk mendapatkan peluang ini boleh klik ke gambar diatas untuk terus ke laman web GMBO yer. Nanti update-update lah saya jika ada yang telah berjaya mendaftar dengan GMBO.😉

**Jemput masuk ke laman web saya iaitu www.lalilo.com.my yer.🙂
Masih tiada apa pun sangat, masih tak reti untuk buat yang lebih advance lagi yang ini pun dah bersyukur dah. Langkah seterusnya nak design logo dan label sendiri pula…

2 thoughts on “Terima kasih GMBO

  1. wah comelnya website awak..saya dulu nak gak pakai domain sendiri n guna website lebih mudah kan tapi sbb saya buat custom made susah skit lah ..insyaallah nnt nk stop ambil custom made n fokus pd brg2 ready made je tak pun jd supplier sekali kan..sbb sgt tertekan sebetulnya buat order custom made nih

  2. Hayatie says:

    CPN: taknak try reg dekat GMBO tu ker..aha buat custom memang agak stress skit tapi yang bestnya kita kurang risiko kalau tak laku2..huhu! Aku pun takut nak buat ready made byk2.cuma buat yang hot stuffs je🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: