Homemade Chocolate

Homemade chocolate ni bukan homemade by saya ye, tapi saya beli dengan orang lain tapi janji home made lah juga. Dia jual dalam bekas-bekas begini dalam keadaan yang cair mungkin nak buat chocolate spread, choco dip dan sebagainya. Rasanya memang sedap sangat macam chocolate mahal. Sebekas ni RM4 sahaja.🙂

Tapi kalau once dah masuk peti ais dia takkan cair semula, kalau dikeluarkan pun dia just lembik je.. kalau nak cair betul kena masak atas kuali (double boil).

 Saya beli bekas chocolate mold ni kat Daiso. Tak banyak pilihan pula.😦 Saya nak cari yang bentuk Abjad, nombor dan sebagainya.

Nampak cam sedikit tapi sebenarnya tebal-tebal chocnya sebab moldnya tinggi. Ikutkan kalau ada acuan jenis bar tu boleh dapat 2 keping sekali.

**tengah cari resepi cokelat ala-ala macam Cadbury tu …siapa tahu kat mana..huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: