Hari ibu

Setiap tahun saya tak pernah ingat hari ibu bulan jatuh pada bulan berapa walaupun saya tahu memang ada hari ibu setiap tahu, hihi! Tahu-tahu pastu tahun depan lupa balik bulan berapa..huhu

Ada juga saya terbaca di Facebook yang mengatakan haram pula kita sambut Hari Ibu ni. Oh yang tu saya tak berani lah argue lebih-lebih. Saya pun bukannya sambut hari ibu tu beriya pun sampai terpesong akidah dan sebagainya.

Bagi saya Hari Ibu yang diraikan setiap tahun itu adalah tidak lebih sebagai tanda penghargaan kepada seorang ibu itu. Lebih kurang macam sambutan yang lain-lain tu seperti Hari Kanser sedunia lah, Hari Diabetes la, haaa ok lah kan, hihi!

Takda keje geli-geli lagi. Konon-konon lah anak-anak yang wish kan.. jadilah! Siapa lagi nak menghargai diri kita selain diri kita sendiri ye tak..hihi!
*Selamat Hari Ibu juga kepada semua. Semoga kita dapat menjadi seorang ibu yang baik. Ingatlah, kita tidak sempurna, tetap mencuba untuk belajar menjadi yang terbaik selagi hayat dikandung badan.🙂

3 thoughts on “Hari ibu

  1. Momma Mia says:

    happy mothers day sis…hehe siapa lagi nk reward diri kita kalo tak kita sendiri kan…semoga terus dipermudahkan segala urusan…

  2. Hayatie says:

    Momma Mia, tu la kan..happy mothers day to you too🙂

  3. bada says:

    slmt hari ibu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: