Beg Make up mini bergulung

Setengah hari saya dok mengadap nak siapkan benda ini. Semalaman saya google DIY bag untuk tempat cloth wipes saya. Saya memang dah terbayang nak buat ala-ala poket dan gulung2 gini yang dipanggil roll bag tapi tak tahu nak buat bagaimana. Akhirnya saya jumpa tutorial cara hendak membuat mini makeup roll bag disini. Terus test power dulu buat beg ini untuk dapat gambaran yang bagaimana.

 Terus saya punggah balik fabric scraps yang saya simpan. Ada yang lebih kain-kain dari projek jahitan saya dan ada juga yang kawan-kawan bagi juga. Oh saya suka simpan perca-perca kain sebab berangan satu hari nanti saya dapat buat seperti dibawah ini..

(Gambar dari Google Pic)

Antara projek jahitan idaman saya..(bila tahun la berkesempatan nak buat quilt gini..huhu!)

 Saya gunting 8 keping kain berukuran 2.5″x5″..

 Untuk poketnya pula 4 keping berukuran 2.5″x3.5″..Kemudian cantum lah kesemua kain tu satu-satu. Selebihnya boleh tengok tutorial beg ini dilink yang saya pautkan diatas. Tak sempat lah nak snap-snap satu-satu..huhu

Yeayy, suka hati percubaan pertama berjaya tanpa salah-salah (Stok selalu tak berjaya ikut tutorial orang untuk pertama kali, ada je silapnya..huhu!). Ok next!……….🙂

2 thoughts on “Beg Make up mini bergulung

  1. Pandainye…sy selalu try2 jahit asyik x jd je..haha.. xde bakat kot.. :p

  2. Hayatie says:

    Mummy greenly; takpa selow2. Kena prakt is

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: