Aktiviti Sekolah Dirumah: Belajar Nombor (Dari GTab)

Sebab azri tengah musim berkepit dengan tabnya kan, jadi saya mulakan aktiviti homeschooling kali ini di tabnya sahaja. Bulan ini saya nak ajarnya mengenalkan nombor pula, jadi saya download lah segala software yang ada dalam tab ni.

Banyaklah pulak software yang ada sampai rambang lak nak download yang mana satu, huhu! Ikut hati semua yang FREE je saya nak download, hihi!

Asyik memilih nombor mengikut arahan. Tapi kebanyakkan saya juga yang kena assist, hehe!

Aktiviti selingan bila dah boring, main piano lak dan adakalanya tak habis-habis bercakap dengan ‘Talking Tom’, huhu! (Siapa yang ada Samsung Galaxy pasti tahu software talking tom ini).
Di sesi yang lain pun masih lagi berlajar mengenal nombor juga, tapi di software yang lain. Hmm menarik juga, guna tab ni tapi satu je pada saya rasa tak best juga. Sebab tak dapat pegang pensel dan kertas, hehehe! Sekali-sekala oklah kot! …🙂

**Baru nak merasa, hehe!

2 thoughts on “Aktiviti Sekolah Dirumah: Belajar Nombor (Dari GTab)

  1. hurm dia nak gak melayan nombor2 itu..anak ku dah boring layan angry bird n game2 lain la ni dia dh cam addicted layan bidio2 bebudak nyanyi kt youtube lak.main guna ipad lah ntah cemana tah dia boleh tahu mana nak klik youtube n cari bidio2 tu termasuklah bidio2 patung barbie kesukaan dia blm lg bidio iklan permainan kanak2..geram tahu tak suh layan ABC langsung takmo.

  2. eray says:

    mmg best juga belajar guna gadget nie, tapi lagi best guna pensel n kertas kan…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: