Alkisah Troli Tesco


Hari ini saya bawa mak saya beli barang-barang dapur di Tesco Kajang. Pada awalnya saya ikut sekali ke dalam Tesco. Dah pilih dan ambil barang-barang yang saya nak beli, saya tinggalkan mak saya meneruskan shopping dibahagian ikan & sayur dan pulang ke kereta dulu bersama izzet dan azri.

Lama saya tunggu dalam kereta, lepas tu mak saya call kata, troli barangnya dah hilang!. Mungkin ada yang tersilap ambil lah tu. Mak saya kata, dia tengah pilih-pilih sayur dah bungkus-bungkus pusing belakang troli dah tak ada.
Adesss, itu lah satu mak saya tu kalau pilih-pilih barang ada sikit ‘leka’. Nasib tak letak beg dalam tu. Dah lah banyak barang-barang yang kami dah ambil sebelum ni. Dari satu row ke satu row dalam Tesco tu mak saya pusing cari. Last-last mak saya amik troli baru dan pegi start shopping lagi sekali.
‘Hari ini dalam sejarah’ buat pertama kalinya troli shopping kami hilang tanpa dapat dikesan, hahaha! Aduh, mak-mak!πŸ˜€

3 thoughts on “Alkisah Troli Tesco

  1. Nong Andy says:

    mujur yg belum byrπŸ™‚

  2. Hayatie says:

    Mimie: Nasib baik!😐

  3. Imaan09 says:

    ya ALLAH..siapa pulak y nak ambik.. klu kosong tadi mungkin lg ada y nk amik trolinya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: