Berkobar-kobar

Seharian hari ahad saya bersama-sama ‘iron lady’ MBfPC a.k.a PCPA yang lain untuk sesi memecah minda untuk merangka aktiviti dan perjalanan MBfPC untuk tahun 2012. Dari pukul 10am saya keluar bertiga sahaja, bersama izzet & azri tapau McD dulu, sambil2 makan dalam kereta dan terus menuju ke SI, Bangi.

Dari pukul 10am sehingga 6pm baru saya sampai dirumah. Tak sangka pula dapat bertahan selama itu bila secara solo menghandle 2 orang budak ni. Saya fikir mungkin tak sampai ke petang kot mesti bila izzet dah merengek2, azri pun dah buat ‘perangai’ sebab boring mesti saya nak beransur dulu. Tak sangka pula mereka baik-baik saje bila disana. Si abang sibuk bermain dengan toys2 yang ada. Si adik pula sibuk ‘meng-explore’ kawasan persekitaranya. Dua kali juga lah sempat dia tidur.

See? Bakal Dr Ahmad Izzet Ozil, MD, IBCLC, hihi! Asyik sungguh dia meng-explore keadaan sekelilling, dah selamat dah dia tawaf satu bilik tu. Sekarang ni dia sibuk nak berpaut. Pantang dapat tempat yang boleh dipaut konfem dipaut nak berdiri. Kalau biar dia merangkak sorang-sorang, tahu2 dah berdiri meniti tepi meja,kerusi hatta walker dia pun dia paut! nasib baik dah ada stopper kat roda.

Alhamdulillah, MBfPC telah secara rasminya berdaftar dengan ROS (Registrar of Society) dan kini sah sebagai sebuah Persatuan yang berdaftar di Malaysia.
**Idea mencurah, semangat berkobar untuk melaksanakan segala aktiviti-aktiviti didalam penyusuan yang ingin dilakukan tahun ini. Harap-harap terlaksana.

One thought on “Berkobar-kobar

  1. mummy-aulia' says:

    Alhamdulillah.. Mudah-mudahan tahun ni saya dapat lebih aktif join program2 MBfPC..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: