Jalan-jalan ke Aquaria KLCC

Hujung minggu hari tu saya bawa azri melihat ikan-ikan di Aquaria KLCC. Dah lama nak kesitu tapi memandangkan azri kecil lagi dulu saya postponed dulu nak pergi ketempat-tempat seperti ini, zoo dan lain-lain. Kali ini dia teruja sedikit sedikit kerana sudah biasa melihat binatang-binatang ini semua didalam buku dan TV sahaja.

Jom layan gambar-gambar..

Azri geli tengok Water Rat. Besar macam landak pun ada, hihi

Azri terpegun betul tengok ikan-ikan tu tapi takut-takut nak pegang cermin akuarium tu.

Beratur tunggu giliran nak masuk dalam ‘mulut jerung’ ni, terowong akuarium. Mungkin dia taknak orang bersesak-sesak dalam satu masa kalau dia tak tahan ikut kumpulan.

Fuh, dalam tu memang tahap pengudaraan sangat kurang lebih-lebih lagi bila time-time cuti sekolah begini. Patutlah dia lepaskan batch-by-batch kalau tidak boleh pengsan dalam tu, huhu!

Ok lah, serupa macam Underwater World yang saya pergi dilangkawi dulu, tapi taklah sesesak seperti di Aquaria KLCC ni, huhu!Lawatan sekali lagi ke sini adalah masa izzet dah besar nanti, hihi! Tapi this time, memang tobat taknak pergi time cuti sekolah. Sesak sungguh dalam tu. Nak ‘mengendeng’ posing tepi2 akuarium pun tak sempat, adesss!

***Tiket dewasa RM35, Kanak2 (3-12) RM25. Next time saya akan bawa izzet masa umur dia 2 tahun 11 bulan, hihi!




2 thoughts on “Jalan-jalan ke Aquaria KLCC

  1. Ely Hasrul says:

    hahahah comelnye muka azri tgk tgk water rat tuh!! hahahha next time kalu nk pg roger2 kitorg dulu, bese papi dpt staff rate utk masuk situ, kalu kena promonye dpt la jimat barang rm10-20.. (eh mcm keje kt aquaria plak laki aku nih? hahahha)

  2. Ila says:

    pergi time cuti sekolah mcm tulah kan…sesak…kitaorg dah pergi dulu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: