Saya ada 8 batang gigi

Takda kerja, mari menganalisis kadar pertumbuhan gigi izzet, hihi!. Siap statistik lagi tuh,haha! Ini saje shot yang paling jelas dapat menampakkan keseluruhan gigi, kalau tidak asyik nampak yang 2 batang tu jer.

Izzet ada 8 batang gigi dalam masa 8 bulan, azri pula dulu baru ada 3 batang gigi sewaktu umur yang sama. Izzet dah ada tumbuh gigi pertama pada usia 4 bulan manakala azri mula tumbuh gigi pertama sewaktu 6 bulan.

***Alhamdulillah, sehingga ke hari ini izzet tak pernah main gigit2 lagi semasa menyusu. Cuma ada lah sekali dua ‘ter’ gigit, hehe! Itu pun sebab dia mengetap gusi, sebab gusi dah tumbuh gigi kan, jadi terasa lah kan, Oucchh! Harap-harap izzet tidak ‘mengasah’ giginya semasa menyusu, good boy, huhu!

One thought on “Saya ada 8 batang gigi

  1. Ely Hasrul says:

    wahhh pasnih sure cpt penuh!! hahah mintak2 pasnih aku pon xkena gigit sbb sami dulu tak main asah2 time nyusu.. huhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: