I L M U


Akhirnya saya hantar juga. Malas dah nak fikir-fikir. Bagi tak bagi ke, dapat tak dapat ke, boleh tak boleh itu semua perkaran kedua. Saya anggap itu sebagai ibadah juga. I L M U itu luas. Saya nak jadi orang yang mencintai I L M U. Dengan I L M U lah yang membezakan seseorang manusia dengan yang lain.

Ini dijelaskan melalui firman Allah bermaksud:

Katakanlah, adakah sama orang yang mengetahui dengan yang tidak mengetahui. (Surah Az-Zumar, ayat 9)

Tidak cukup dengan itu:

Allah akan meninggikan orang yang beriman antara kamu dan orang yang diberikan ilmu pengetahuan beberapa darjat. (Surah Al-Mujadalah, ayat 11)

Semoga saya terus diberikan petunjuk dan hidayah dari Allah S.W.T

2 thoughts on “I L M U

  1. Imaan09 says:

    sambung study ke sis..best of luck!

  2. Hayatie says:

    Imaan: Thanks🙂 Aha, profesional Dip tapi family macam tak kata apa pasal ni. Ye la sebab mereka fikir dah ada degree bidang lain, pastu nak amik pro. dip. pula dalam bidang lain buat apakan, tak nampak hala tuju barangkali, huhu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: