Bersuka-ria @Critter Land

Wah cerita ini sangat lama sebenarnya dari bulan lepas lagi. Dari sehari ke sehari nak mengarang tak sudah-sudah, hihi! Masa saya pergi ini bukan waktu cuti sekolah/hujung minggu, waktu hari biasa sahaja. Sebab ratenya lebih murah iaitu RM15 sahaja pada hari biasa. Kalau waktu sabtu ahad dan cuti sekolah, kadarnya RM22. Boring tak tahu nak bawa azri pergi mana, tu yang ke sini, dengan rakan blogger Cik Puan Nurul juga. Huh, biasalah kalau time-time gini siapa je yang free kan kalau tak macam kami yang berstatus surirumah tangga sepenuh masa ini, hihi

Pic ni dari Google🙂
Ni ruang menunggu untuk ibu bapa atau penjaga. Luaskan langsung takda orang sebab waktu ini memang kami berlima termasuk anak-anak sahaja yang datang kesini. Ada wifi free juga kalau tak salah🙂

Yang ni main ‘tembak-tembak’ masukkan bola getah kat dalam mesin tu. Huish ganas sungguh bunyi mesin tu, terkezutt budak2 ni tak jadi main kat sini. Agaknya kalau time cuti sekolah sekarang ini, tentu bising betul kat sini, mau merah kulit kalau terkena bola getah tu..huhu


Azri tak berani mula-mula nak naik setinggi ini. Tapi lepas turun gelonsor yg setingga 2 tingkat tu terus muka dia cuak pastu takmau naik lagi, hihi!

Dalam banyak-banyak, bola-bola dan mainan kekuda ini juga yang lah yang menjadi tempat ‘favourite’. Mungkin yang lain-lain tu terlalu ‘extreme’ sangat kot. Lebih sesuai untuk budak-budak yang lebih besar.

Eh, anak sapa lah ni, hehe!


‘Hari ini Critter Land saya yang punya, miahaha!’

Oopss, sini mak dia rupanya. Mak budak pun turut ‘berkubang’ dalam bebola ini. Mentang-mentang kami je yang ada disini. Tu yang tak segan tu, hihi!

Penat-penat main, rehat sambil layan kudap-kudapan yang dijual di situ.
Boring juga sebenarnya bila tak ramai budak-budak lain disitu. Azri & Qaseh pun terpinga-pinga masa nak main kat dalam tu sebab kosong je takda orang nak pergi ke satu tempat yang lain pun takut-takut, udahnya mak-maknya juga lah kena ikut masuk teman dalam tuh, kih kih!

So kena pilih lah, nak bayar murah tapi anak boring nak main sebab takda kawan-kawan yang semasa hari orang orang bekerja atau nak kasi anak seronok sikit main ada kawan, tapi kena lah bayar lebih sedikit.🙂



3 thoughts on “Bersuka-ria @Critter Land

  1. Kasih Kita says:

    Kesian izzet kena tinggal sorang2. Mak dia sibuk main bebola🙂

  2. syeema jalil says:

    As salam.. Nak tumpang tnye.. Tmpat ni kqt mane ye.. tgk cam menarik je.. Tq

  3. Hayatie says:

    Syeema Jalil: Di The heritage, bertentangan dengan The Mines🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: