Kerja menjahit lagi

Blog saya ni caca-marba jer. Kadang-kadang jadi blog penyusuan, pastu jadi blog tukang jahit, kadang-kadang jadi blog syok sendiri juga, hihi! Kira all-ini-one lah yer.

Kerja menjahit yang perlu disiapkan (mengikut turutan):

1. Kerja2 mengganti Inner CD
2. Pouch beg
3. Convert bed sheet to curtain
4. Changing mat
5. Cloth Pantyliner
6. Wet bag

Nampak cam sedikit tapi berkurun hendak disiapkan ditambah lagi dengan ‘pembantu’ cilik dua orang ini.

Inner bamboo yang sudah berlubang-lubang perlu digantikan dengan inner yang baru dari kain bamboo velour. Pertama kali saya cuba menukar inner CD ini, tak pasti lagi hasilnya bagaimana. Agak leceh kerana kerja-kerja tetasan tu memakan masa.

Ini yang ditunggu-tunggu, siri menghabiskan sisa kain lain dengan membuat cloth pantyliner. Tunggguuuu! Setelah kerja-kerja nombor 1-4 selesai dulu. Sebab tu adalah tempahan dari orang

2 thoughts on “Kerja menjahit lagi

  1. diLa says:

    salam yatie..bamboo velour itew dari manekah beli nye? tq tq

  2. Hayatie says:

    dila: bamboo velour tu bukan saya yang beli, kawan beli, dia beli dari kawan dia order direct dari luar negara takpasti dari mana. Tapi kat tiny tapir pun ada jual pelbagai jenis fabrik bamboo:http://www.tinytapir.com/category/Bamboo-Fabric/c245Kalau dila nak beli, bagitahu la saya, kot2 saya pun nak kirim juga..hihi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: