IBCLC-Alhamdulillah

Petang tadi saya dikejutkan oleh lily yang mengatakan keputusan peperiksaan IBCLE telah pun dikeluarkan di laman web. Dengan sangat saspennya saya memeriksa keputusan saya dan alhamdulillah saya telah pun lulus. Syukur sangat-sangat.

Sebenarnya apa yang ;ebih buat saya nak nangis dan terharu kerana saya agak huru-hara semasa menjawab exam tu dulu. Bayangkan lah, saya orang yang paling lambat masuk kedalam dan paling cepat meninggalkan exam hall. Masa menjawab yang diberikan sebanyak 2.5 jam saya sudahkan dengan 1.5 jam sahaja. Takdan dah nak menyemak kembali soalan2 yang takpaham yang ditembak, lebih kurang waktu tu jer saya dah dengar izzet nangis-nangis kat luar, huhu!

Terpaksa berkorban masa demi memenuhi tuntutan anak waktu itu. Dikala itu saya dah redha apa juga keputusannya nanti. Now, everything has made to worth! Saya bersyukur kerana Allah dipermudahkan segala, masih ada rezeki saya rupanya!

Logo yang menjadi idaman saya dari mula lagi, Alhamdulillah!🙂 Tugas dan tanggungjawab semakin besar dan berat dibawa ‘topi’ yang dipakai. Tidak boleh seberangan, segala tindak-tanduk IBCLC dipantau ketat dibawah Code of Ethic IBCLE. Semoga saya tidak tergelincir dari landasan yang sepatutnya dan dipermudahkan Allah diatas segala urusan.

Terima kasih diatas mentor-mentor penyusuan saya seperti Puan Nor Kamariah, Puan Rita Rahayu, Dr. Ning Desiyanti diatas tunjuk ajar yang diberikan. Tidak lupa juga tahniah kepada kepada rakan-rakan seperjuangan yang turut berjaya dalam exam tersebut seperti Norashida, suria Irdayu, Lily yeoh, Suraya dan terima kasih juga kepada rakan2 seperjuangan yang lain saya yang turut sama-sama memperjuangkan & memartabatkan penyusuan susu ibu.🙂

** eh macam ucapan nak terima ABP lak, hihi!







6 thoughts on “IBCLC-Alhamdulillah

  1. Kasih Kita says:

    Wahhh TAHNIAH kak Yati :)InsyaAllah, bila memang rezeki kita memang ada bahagian kita. You inspired me to breastfeed my son eventhouhg i could not df. My Idol🙂

  2. fiza says:

    Alhamdulullah…tahniah tha ☺☺

  3. Hayatie says:

    Ayu: thanks..Nana: You go EP mom rocks! :)Fiza: Thanks :)Rozita: thanks..

  4. Ely Hasrul says:

    congrats Tha!!! beshnye walaupon aku xbape paham tp aku tetap suka lah! aku kan suka support kawan2 yg penting aku jugak akan mendapat benefitnye di kendian hari hahahah ape2 pon aku mmg percaya ko buleh buat.. semoga ko dpt berbakti lagik, tengkiu gak sbb slama ke nih ko selalu tlg aku dan kawan2 yg lain.. bangga!.. eeh cam ucapan tahniah ABP plak😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: