NC-Super Lightweght

Baru lepas menyiapkan Nursing Cover ini. Tujuan asal kain ini adalah untuk cubaan membuat baju kurang kanak-kanak, tapi tak berkesempatan lagi. Akhirnya saya buat NC. Niat asal memang untuk diletgo, tapi bila dah siap macam sayang pun ada sebab rasa best lah pula NC, ringgan dan sejuk je! Kain ini adalah dari jenis French Chiffon sebab tu dia jadi lightweight.





(Status: Sold)

Haish..tak bley-tak bley, sebab saya dalam misi menghabiskan kain dan misi mencari dana untuk membiayai kos pembelian mesin jahit idaman, agagaga! Boleh jer nak guna duit yang ada tapi saya saje nak kumpul duit-duit dari hasil jahitan supaya pembelian tu lebih bermakna,hihi! Berapa tahun daaa agaknya saya boleh beli tu…kah kah!

Any takers for this super lightweight Nursing Cover? E-mail me at hayatiehashim@yahoo.com (^_^)

2 thoughts on “NC-Super Lightweght

  1. oren says:

    nak tnya, pul beli kat mana? kamdar ada jual? boleh bagi tutorial in full, camana nak buat cp utk kegunaan heavy day? yg hujung2 cp nih, jahit camana eh? kena hntr jahit tepi? atau jahit sulam?**dari saya yg baru belajar menjahit…hiks..many thanksin advance**

  2. Hayatie says:

    Oren: kain PUL takda jual kat kedai2 kain dlm m'sia ni..saya beli dgn member kebetulan dia order dari china. Saya ada buat tutorial cmana nak jahit CP tu.boleh tengok n3 ni: http://xclusivelyxpressing.blogspot.com/2011/03/cara-membuat-pantyliner-cloth-pad.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: