KLCC Breastfeeding Flash Mob 2011-Video

Honk-honk, saya excited nak tepek video mengenai aktiviti Breastfeeding Flash Mob beramai-ramai dihadapan KLCC yang saya hadiri pada ahad haritu. Tepat pada pukul 5.30pm, dihadapan pintu KLCC yang menghadap fountain park itu dibanjiri oleh lebih kurang 100 lebih ibu menyusu yang mengambil bahagian dalam acara breastfeeding flash mob itu.

Acara ini mengambil tempat di KLCC adalah diilhamkan daripada beberapa insiden yang telah berlaku kepada ibu-ibu menyusu yang dihalau atau tidak dibenarkan menyusu ditempat awam (Nursing in Public) disekitar kawasan KLCC termasuklah didalam surau! Mereka perlu berbuat demikian didalam bilik menyusu yang disediakan, yang mana bilik tersebut (yang hanya mempunyai beberapa cubicle) pun tidak boleh menampung.

Jom layan Video daripada The Videographerz..

Semangat dan keterujaan saya semasa sama-sama berkumpul dihadapan KLCC masih tidak hilang lagi. Dan mata mesti berkaca-kaca setiap kali menonton video ini. Semoga penyusuan ibu ditempat awam akan menjadi sesuatu yang normal dan tidak menjadi sesuatu yang menjelikkan jika kita menjaga aurat dan sebagainya.

**Akan update entri mengenai ini dengan gambar pula. (^_^)

4 thoughts on “KLCC Breastfeeding Flash Mob 2011-Video

  1. fiza says:

    Cayalah…feed for future. Tak tau plak KLCC nyer mgmt mcm tu sbb dah lama tak ker KLCC. Tak tau pon ada acara nih. Klo lebih ramai lagi bagus kan.

  2. nak share video kat belog gak..aku kalo wan xdemam mmg nk join aritu sbb reunion ngn kenkawan kensel tp wan lak tak sihat demam xdaya nk bergerak katanyaa

  3. Ely Hasrul says:

    aku nk nangis rasenye.. seb beik la aku xbape sihat skang nih..kalu aku sihat & xjoin sure aku bengkek gile hahaha

  4. mizah says:

    ala,taktau pun ada event ni…syoknya kalau dapat join..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: