Sekitar sambutan Minggu Penyusuan Sedunia di Batu Pahat Mall

Huh, bersusun entry dalam draft tak sempat nak mengarang pun, chewah! Minggu lepas saya berpeluang menghadiri Sambutan Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia yang diadakan di Batu Pahat Mall. Wahh, jauhhnya, sanggup saya pergi yer! Eheh, tak juga sebenarnya kebetulan juga. Encik suami memang berasal, menetap dan bekerja di Batu Pahat.

Jarang sebenarnya, ermm boleh dikatakan tidak pernah lagi event penyusuan susu ibu seperti ini dijalankan di Batu Pahat. Bila terdengar sahaja aktiviti penyusuan yang bakal diadakan disana, saya teruja juga untuk menyertainya. Lagipun bolehlah saya balik melawat encik suami disana, hihi.

Jom layan gambar-gambar yang sempat disnap..


Meja pendaftaran. Bayaran dikenakan untuk setiap peserta samada solo atau berpasangan. Ada goodie bag dan termasuk makan tengahari dan petang.


Saya sudah sampai di BP Mall seawal pukul 9.30 pagi lagi kerana program bermula pada pukul 10 pagi. Kedai-kedai didalam tu pun belum buka lagi, hihi.


Program dimulakan dengan ucapan-ucapan dari penganjur, perasmi tapi tak sempat nak snap gambar. Kemudian diikuti dengan persembahan daripada kanak-kanak tadika mengenai penyusuan susu ibu. Sangat comel!


Salah satu slot sepanjang program berlangsung, ceramah mengenai Babywearing oleh Puan Norashida dari Malaysian Babywearers.


Selain daripada ceramah-ceramah tentang penyusuan, diadakan juga slot ‘Meet the counselors-ask about breastfeeding’ bersama Dr. Faridah Idris yang mewakili MBfPC dan juga Puan Che Aini, kaunselor laktasi bebas.Para peserta yang mengambil bahagian.


Bahagian unit promosi kesihatan Hospital Batu Pahat turut mengadakan pameran mengenai penyusuan susu ibu dihari tersebut.


Sijil penyertaan kepada semua peserta yang mengambil bahagian.
Advertisements

2 thoughts on “Sekitar sambutan Minggu Penyusuan Sedunia di Batu Pahat Mall

  1. Yaati Nor says:

    bestnya..sllu rasa nak gi..tp sllu tak tahu kat mn ada sambutan mcm tu..

  2. my hometown ni…. tp xdpt g coz im in melaka…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: