Emas oh Emas

Wah, acikkk kayoo!. Mode verangan yer. Gelang tangan ni kepunyaan mak saya. Cuba tengok harga segram emas semasa dibeli pada tahun 1996. Pastu bandingkan dengan harga emas sekarang ini, memang untung betul. Tahun 1996 harga segram emas baru RM38.50, sekarang ini harga emas dah RM167 segram. Berapa kali ganda naiknya tu.

Kalau dulu beli RM2650, sekarang nilainya sudah menjadi RM11,494, woww!!!!!!!!!!

Sebetulnya gelang ini hendak dibawa ke kedai emas untuk ditambah ‘safety chain’ seperti gelang dalam gambar tu. Sebab mak saya risau nak pakai sebab takut kalau ‘klip’nya tu terbuka, terus tercicir sebab takda safety chain. Gelang-gelang ni sume dah masuk kategori ‘gelang pusaka’ dah, hihi! Gelang second tu pun beli time tu juga, tapi tak seberat yang atas tu, baru 23 gram, masa tu beli baru RM800 lebih, sekarang sudah RM3.8K juga, woww lagi sekali!. Plak tu dah custom made letak batu-batu bagai tu pun dah dekat RM1k juga.

Motif entri: Untungnya kalau beli emas banyak-banyak dulu, tapi duit lak takda banyak..hihi!

**Tiba-tiba rasa nak beli barang kemas plak..huhu!

2 thoughts on “Emas oh Emas

  1. apalagi jual ler emas itu dan boleh beli lagi gelang2 yg lain2 ekekeke…daku takde barang kemas gak sobss..

  2. Afne says:

    aritu afne nk tambah rantai halus tu la. tanya punya tanya diorg mintak 3++.++ aiyaakkkkk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: