Little Ahmad

Wah, lamanya tak dapat nak update blog. Alhamdulillah, saya sudah selamat bersalin pada 25haribulan tempohari. Sehari selepas menghadiri SGM susuibu di Tasik Cempaka pada hari ahadnya itu. Petang ahad, dah turun lendir bercampur darah sedikit. Tapi masih belum terasa sakit pape. Isnin esoknya baru saya bergerak ke hospital. Sempat berkemas-kemas lagi tu, sebab konfem kalau saya pergi hospital dah kena tahan pun, hihi!
Alhamdullilah, proses bersalin kali ini lebih mudah dan cepat. Waktu yang sama juga saya masuk labor room waktu bersalin azri dahulu, cuma azri keluar subuhnya, adik azri keluar pukul 10 malam. Proses meneran juga sangat cepat, hanya 3 kali push sahaja adik azri pun keluar. Kali ini pun saya tidak mengalami bengkak hemorrhoid seperti dulu.

Little Ahmad in da house!. Kami belum pun memutuskan namanya lagi, hanya panggilnya ahmad sahaja. Lil ahmad ada tanda lahir dibahagian kiri pipi dah sebelah hidung ke hingga ke mata. Saya agak emosi juga sewaktu paed memberitahu yang tanda itu adalah tanda yang kekal. Walauapapun, saya anggapnya satu ujian kecil buat saya berbanding dengan orang lain yang diberi dugaan yang lebih besar lagi. Yang penting little Ahmad lahir dengan sempurna dan sihat!

20 thoughts on “Little Ahmad

  1. amirah says:

    comelnyaaa..syukur alhamdulillah..takpe, asalkan sihat dan sempurna..syukur..tahniah atas kehadiran ahli baru ye..

  2. wahhhhh..adik azri ehhhhh siap ade tulis fully breasfeeding tu ehehheh..insyaallah ade kelapangan akan dtg menjengukk..tahniaaaahhh

  3. Ely Hasrul says:

    zaman skang org dh xkesah birth mark ape2 pon.. bg aku senang.. kalu hilang senang jumpa hahaha.. lil ahmad so comel!! sama birthdate dgn kakak ipar aku! cuma dia baby girl 3.66kg haha.. suka suka.. sori xsempat nk visit .. congratsss

  4. ayu says:

    congrats yati…selamat berpantang…

  5. Ila says:

    tahniah..azri dah ade teman…

  6. syikin says:

    tahniah & happy bf~

  7. Afne says:

    yati, tahniah sekali lg. little ahmad.. trs teringat lagu ahmad yg tgh glamer skrg ni. bsr juga baby yati ni kan. mcmn azri dgn geng baru?

  8. izzahazfar says:

    salam kak yati..baru sembang2 dgn kak ajui n kak aishah sbb bb akak yg menjangkau 4 kg..hehehehbtw..tak sabar tunggu cerita penyusuan🙂 – bukti yang EP kita ni bukan satu yg mudah…tp bila dapat BF ia juga bukan mustahil…:)

  9. fiza says:

    Tahniah tha, menganga lil ahmad tido. Tak per…janji lil ahmad sihat. Sama date ngan anak dara ku, cuma bulan jer lain ☺☺☺Happy BF & selamat berpantang.

  10. Zimah says:

    tahniah..comel baby..mesti sedap bau baby kan?xkisah la kak..janji ahmad sihat dan sempurna..insyaALLAH mana tau itu tanda tuah..

  11. r.i.t.a says:

    tahniah yati. comel btul lil ahmad. takpe. yg penting sihat kn.

  12. Kak yati..tahniah..selamat berpantang…macam tergambar emosi itu…zai dulu bila pead inform haikal ada extra digit…emosi sgt2… Tapi alhamdulillah…tak kurang apa pun…. Penghibur hati….sabar ya kak… Alhamdulillah, adik azri sihatSelamat menyusu!!!!!!!!

  13. Ummi Ummair says:

    kak yati tahniah dh selamat melahirkan baby..comeiii nyer..ikut muka sape tu akak?

  14. Hayatie says:

    Terima kasih kasih semua..alhamdulillah menempuh penyusuan kali ini dengan lebih lancar.🙂

  15. tahniah…semoga semuanya berjalan lancar..:-)

  16. tahniah yati, happy for you n happy bfeeding too!!

  17. Hayatie says:

    rose & azura: terima kasih yer!

  18. ummiaqeef says:

    lame x singgah sini, dah bersalin ye..tahniah!

  19. asmaa says:

    tahniah tie…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: