Bengkel Latihan MBfPC 2011 S’gor

Alhamdulillah, dapat juga saya menjenguk ke bengkel latihan MBfPC yang pertama untuk tahun 2011. Setelah sibuk dengan urusan penyertaan, pendaftaran, saringan para peserta yang memohon untuk ke bengkel latihan ini untuk sepanjang minggu lepas, tak sempat pun nak update apa-apa. Selepas admit ke hospital untuk membuka cerclage, saya dapat keluar keesokan petangnya.

Lokasi bengkel latihan MBfPC bagi kawasan KL dan Selangor yang bertempat dirumah Ilmu Janntul Firdaus, seksyen 7 Bandar Baru Bangi.

Para peserta yang tiba seawal pagi lagi.

Salah seorang peserta dari Seremban semasa slot perkenalan dari semua peserta. Ada juga peserta yang datang dari Pahang untuk menyertai bengkel latihan MBfPC di Selangor ini.

Para peserta yang sedang menjawab pre-assessment sebelum bengkel latihan bermula. Berkerut-kerut, hehe!~

Latihan dalam kumpulan sedang dijalankan. Peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk membincangkan modul yang sedang diberikan.

Selepas perbincangan, Setiap kumpulan dikehendaki membentangkan hasil perbincangan masing. Pelbagai cara penyampaian digunakan untuk membentangkan hasil kerja kumpulan masing-masing. Ada yang berlakon dan sebagainya.

Gambar-gambar adalah sekitar bengkel hari pertama. Tak larat mak buyong ni nak snap bebanyak, tak larat nak jalan-jalan, hehe! Minggu ini baru siri pertama bengkel latihan MBfPC bagi kawasan Selangor dan KL. Masih belum habis lagi bengkel latihan ini. Siri kedua pula akan disambung pada minggu hadapan iaitu pada 16 & 17 haribulan. Insyallah kalau belum bersalin, saya akan pergi, hihi!

4 thoughts on “Bengkel Latihan MBfPC 2011 S’gor

  1. ramai ke yg joinn..mana gambo mak buyong nak tengokkk

  2. Hayatie says:

    Cik puan nurul: penyertaan memang ramai bagi kawasan s'gor * KL, tapi utk training kali ini kita dah tetap kuota tempat. jadi semua penyertaan akan disaring dan permohonan yang menepati kriteria je yang akan dipilih..

  3. Zimah says:

    salam..kak yati, izinkan saya copy paste gambo ek..hehe..p/s : saya yg jadi promoter susu cap M tu..hehe..

  4. Hayatie says:

    Zimah: boleh2..no hal hihi! Tahniah sudah bergelar peer counselor, semoga kita semua dapat bersama-sama memartabatkan penyusuan🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: