Menghitung minggu

Terngiang-ngiang saya lagu Kris Dayanti ‘Menghitung hari’. Aha lebih kurang begitu lah bunyinya. Semalam saya ada check-up di hospital (waktu yang dinanti-nantikan), maklumlah time ini sahaja saya boleh naik kereta dan lihat awan, huhu!

Check up pada minggu ini, saya sudah pun 31 minggu. Menurut doktor, pada 36 minggu, cerclage saya akan dibuka. Oh kena masuk hospital lagi (kena cucuk spinal lagi), huhu!. Tapi yang bestnya pastu saya boleh lah berjalan-jalan sikit-sikit. Tak perlu nak bed-rest sangat. Tapi bukanlah berjalan bagai nak rak yer!

Maknanya, selepas 36 minggu tu, saya dah ‘stand-by/get ready’ untuk bersalin bila-bila masa sahaja bila tiba waktunya. Jadual untuk buka cerclage itu lebih kurang pada awal bulan 4 nanti. Lagi sebulan je, huh! Sementara tu harus buat persiapan sedikit demi sedikit juga. Plan nak siapkan beberapa helai bantal dan sarungnya lagi (kalau lah sempat).

Benda pertama yang saya nak buat selepas 36 minggu nanti (kalau belum bersalin lah, hihi!) adalah S.H.O.P.P.I.N.G!

3 thoughts on “Menghitung minggu

  1. Ely Hasrul says:

    behs tuh soping! hahah.. good luck Tha, hope sume ok ek..

  2. besnye soping brang bb..:-)

  3. Hayatie says:

    Ely & Rose: Thanks!..tak sabar nak bershopping! Hihi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: