Apron siap!

Fuh2 (diiringi dengan perasaan bersalah, hihi!), akhirnya siap juga apron yang ditempah oleh kawan saya. Masih ingat lagi kah pada kain-kain yang saya terima tempohari.
Ini cubaan pertama saya untuk design ni, selalunya saya buat mock-up pada kain lain dulu. Kerana keterujaan saya terus nak potong pada kain yang sebenar. Saya telah melakukan kesilapan bodoh yang paling tak sepatutnya dilakukan. Saya telah tersalah letak pola apron pada kain ini tanpa memeriksa dulu coraknya sudah terbalik, uuuwaaa!

Saya dah beritahu kepada kawan saya dan mujur dia kata tak apa. Sebagai gantinya juga saya tak cas apa-apa pun. Lagipun saya pun dalam proses ‘cobaaan’..

Mengikut design yang ini. Saya ambil dari internet, hihi!
Tinggal lagi sehelai, tapi ikut design yang sebelum ini aje. Pastu nak siapkan sarung bantal baby pula. Rehat dulu. Waduh, terlanggar lagi sedikit perintah yang sepatutnya bed-rest sahaja. Oklah tu, dah 2 bulan tau saya terperap sahaja kat rumah, selain keluar untuk regular check-up dihospital sahaja. huhu!

7 thoughts on “Apron siap!

  1. Pensil Magik says:

    wahh.. rajin gila kak.. cun la.. boleh wat menega ni.. bapa RM satu apron ni.. ? hehe

  2. Ila says:

    aku nak tempah bleh…

  3. Normaliza says:

    cantiknya…ni yg berkobar-kobar nak masiak nih

  4. eRiNsZ says:

    cun and sweet jer kan..raser cam princess masuk dapur

  5. Hayatie says:

    Soleha & Ila: Boleh2 no problem..pape e-mail yer, heheh!Chippo: wuih lama tak nampak hang!..Jgn tak jadi masak sudah sebab sayang apron kotor, huhu!erinsz: Mak saya pula mula-mula ingat gaun ..rupa2nya apron, hehe!

  6. baju budak ko leh wat tak (dan..dan)nak gaun budak ghupe cenggini nak yg sheksi2..kain cotton comel2 byk kt umh ni acik ni nk tunggu wat seniri tah bila kije lain byk harus di settlekan ekekekek

  7. Hayatie says:

    CIk puan: Alamak, kalau baju gaun acik lom torai lagi. Hah, nanti acik cube torai dgn mockup (huhu bila la gamaknya tuh!). Banyak projek jahitan dalam waiting list, hehe!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: