Blueberry Cheese Tart

Jom buat? Tadi saya belek-belek majalah Al-Muslimah, terjumpa resepi Blueberry Cheese Tart. Tapi saya tak cuba lagi, kalau nak cuba pun tak boleh sekarang lah, huhu! Saya lihat sekarang, dah ramai juga yang meminati tart jenis ini. Ramai yang tempah untuk majlis-majlis dan sebagainya. Saya pun pernah rasa dan sedap! Satu lagi kegemaran saya adalah Fruit Tart.

Saya minat juga buat pelbagai jenis kek, biskut dan pastry. Tapi sebelum nak buat tu saya make sure bahan-bahan yang diperlukan itu senang untuk saya cari. Lepas tu sukatan nya tu pun jenis yang simple-simple sahaja. Saya lebih suka kalau resepi yang guna ukuran ‘cawan-cawan’ ni. Contoh, 2 cawan tepung ker, 1 cawan gula ker, hih!

Saya scan dulu resepi ni, kalau tak alamatnya hilang lah by the time nak buat nanti, hihi! Tengok dari bahan-bahannya macam mudah je. Ok pass, lepas bersalin nanti boleh saya cuba buat, hihi! Kalau ada kawan-kawan yang nak try buat dulu, sila kanπŸ™‚ Lepas tu jangan lupa update saya dengan hasilnya yer! Selamat mencuba!πŸ™‚

5 thoughts on “Blueberry Cheese Tart

  1. eT says:

    ari tu asben ada request nk makan blueberry cheese tart nih…urrmmm… Layan Makaroni Tak??

  2. memang sedap ni maksu aku yg duk kat taman mesra kajang rajen buat tempahan tart ni..adehh ni mula terliur rasa nk mkn pulok..acuan tart tu ade kat kedai bakery byk yg besar,kecik pun ade..tah bila aku nk mencoba buatnya kehkeh

  3. Saya gila cheese tart, ambil tempahan lagi, kalau rasa macam malas nak buat, blehlah order ngan saya ya… hek3..

  4. Hayatie says:

    eT: Apa lagi, resepi dah ni.hihi!Cik puan Nurul: Buat lah, pastu jgn lupa kirim sebekas ke rumah ku, huhu!Sari Yusa: Wah, bestnya! Kalau saya tak jadi buat tart ni, alamat kena tempat kat awak la juga, hihi!

  5. Ila says:

    alah,aku tak suka tartlah terutamanya egg tart..huhuh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: