Buku: Pregnancy Sucks

Saya belum mula lagi membaca buku Post Natal Depression, hihi!.Baru menyudahkan pembacaan buku ini. Jika dilihat daripada tajuk, ianya adalah daripada penulis yang sama dengan buku yang saya baca dahulu ‘Breasfeeding Sucks’. Jadi konsep penulisannya tetap sama, penuh humor dan setiap kali membaca perenggan demi perenggan, memang akan buat kita tersengih sorang-sorang. Atau paling tidak pasti akan kata ‘ya, betul!’ (dalam hati lah).

Seperti biasa, topik-topik yang terkandung adalah kebanyakan topik-topik yang sentiasa diulas dalam setiap buku-buku pregnancy juga.

Untuk mengetahui lebih lanjut Table of Content’nya boleh klik kat sini. Harga buku ini dekat Amazon adalah USD 9.90 selepas diskaun, harga asal USD12.95. Saya search di MPH Online pula harganya RM39.90 tapi tiada stok. Saya pula pula beli buku ini dengan harga RM8.00 sahaja, ngee! Semasa jualan gila-gila Big Bad Wolf tahun lepas. Tak percaya?


Dan seperti biasa, saya suka nak quote ayat-ayat yang saya rasa menarik Ada banyak, tapi tak larat acik nak quote semua, huhu!.

We ‘oohed’ and ‘aahed’ and pretended to see what he was pointing out. Seeing your child with ultrasound technology is like trying to understand modern art!

I bet you lost some friends when they had kids. All they ever wanted to talk about was their kids’ poop!.

Yang ni pula saya quote dari Chapter 4, sangat menarik.


Dalam Chapter 7, ada juga diceritakan mengenai topik ‘Bed Rest’. Ada juga tip-tip ‘surviving bed rest’, diantara tip-tip yang lawak adalah:

Buy a pair of walkie-talkies. That way you can stay in bed and still be able to yell at your husband while he’s in any room in the house!.

Oh, acik tak terfikir plak sampai nak beli walkie talkie bagai ni. Guna henpon pun boleh! (read ala-ala iklan syampu tu, hihi). Kan sekarang ada pakej Family Plus lah, Family Value lah, Family line bla bla, call dan sms percuma jer🙂 Takyah membazir beli walkie talkie lagi, huhu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: