Laporan SGM8: Weaning Process-Baby Led Weaning

Ahad lepas berlangsungnya SGM ke 8 Susuibu.com dengan topik yang dibincangkan kali ini adalah mengenai “Weaning Process-Baby Led Weaning”. Alhamdulillah, cuaca pada kali ini, tidak mendung dan juga panas. Kebanyakan ibu-ibu yang datang berpakaian mengikut tema iaitu warna kelabu.
Ini adalah sesi perbincangan kami yang diketuai oleh Puan MOD Hanidah. Acik selaku MOD pencen sahaja disana, wakaka! Banyak juga yang dibincangkan mengenai topik ini, bermula dari perkongsian pemahaman mengenai topik ini, perkongsian pengalaman dan tidak lupa juga kepada perkongsian kepada mencari penyelesaian kepada ibu-ibu yang sedang mengalami proses ini.

Yang ini pula ada kumpulan kedua yang diketuai oleh Puan MOD Ajui. Kumpulan ini banyak ibu-ibu baru yang pertama kali menyertai SGM ini berbanding kumpulan kami yang kebanyakan terdiri dari ibu-ibu yang lama dan telah mengenali satu sama lain ๐Ÿ™‚

Ini pula kumpulan bapa-bapa yang dikendali oleh PC Ajwad buat pertama kalinya. ๐Ÿ™‚


Perkara WAJIB sebelum selesai, hehe!. Alhamdulillah, SGM kali ini tetap meriah, dengan juadah pot-luck yang lumayan yang sampai bertapau-tapau. Oleh kerana saya dah jadi MOD pencen, saya telah bertukar ke profession baru kali ini iaitu sebagai AJK Tapau..hehe! Insyallah, jika tiada aral, kita berjumpa lagi di SGM yang terakhir untuk tahun 2010 ini bulan depan dengan topik “Educating People Around Us on Breastfeeding“.

Seperti biasa, sejak badan acik berhormon memanjang ni, memang lemau dah nak menulis panjang-panjang ni. Untuk pelbagai lagi laporan dan tip-tip mengenai topik ini sila lah berkunjung ke blog rakan-rakan lain yang menghadiri SGM pada kali ini yer seperti :

1. http://sweetstory.yuitsumuni.com
2. http://ezurin.blogspot.com
3. http://amsyarwafiq.blogspot.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: