Gadjet baru

Yada yadaaa, sudah lama ku dambarkan ini. Sekarang, tidur malam ku lena, haha! Akhirnya, tidak payah lagi bersusah payah nak gi kedai jahit tepi yang kadang-kadang tak bukak lah, taknak buat on-the-spot (kena tinggal dulu petang baru amik) dan macam-macam halangan lagi lah yang kadang-kadang buat saya lemau nak menjahit! (Alasan, hehe!)

Dah lama sebenarnya nak beli ni, tapi saya dalam dilema sama ada nak beli yang biasa (home-use) camni, atau nak beli yang jenis industri terus (tahan lasak). Sebab saya selalu dengar feedback berat sebelah (terutama dari tukang2 jahit) yang kata mesin jahit tepi Singer ni, tak tahan lasak la, jahit tepi dia tak cantik lah, etc. Off course mereka tak favor, nama pun tukang jahit! Konpem banyak baju yang nak kena jahit kan.

Selepas beli ni, saya memang puas hati lah, jahitannya pun not bad. Mesin ni secara puratanya boleh menampung lebih kurang 3-4 pasang baju sekali dijahit tepi dan tidak digalakkan untuk terus-meneruskan lebih sejam, menurut kata apek penjual itu. Oklah tu, saya pun bukan banyak sangat nak jahit dalam satu hari. Nak jahit sehelai sehari pun bercintaaa…huhu!


Test power jahit tepi ‘kekek’ baju kurung. Eeei Seronoknya saya, hihi! Terus bersemangat nak menjahit! Tapi tak seterel zah menjahit🙂

4 thoughts on “Gadjet baru

  1. puan hayatie dgn ini saya mengumumkan bahawasanye saya jeles dan dengkiiiii eheksss..ahahaha weh nnt buleh daku suh mu je jahit baju.rm18 hokey selai lalalala.kt kg baju kurung rm18 hengget je sepasang siyesss murah yg amattt

  2. Hayatie says:

    nurul, ala kat Kg takda tol..apekah kaitan..haha!

  3. izzahazfar says:

    kak yatie…dan lagi tu…hihihi….mana ada terror….sikit2 boleh la..mesin ni leh jahit halus samakan..zah ada yg industri nyer..ntahler nape mmg suka yg besar2 kot..kikiki..

  4. asmaa says:

    tiee…sy pun terhingin nak jait tepi…wlpn ibuku ada mesin tu tapi bercintan nak pi umhnya yg bbrp ela je…blh tau bape ketul mesin tu…mcm2 plan yg nak nih…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: