Persiapan raya

Macam biasa, bila dekat nak raya baru acik terhegeh-hegeh nak menjahit. Pulak tu, macam-macam nak dijahit. Eeii, sempat ke tak ni! Kelas menjahit pun dah 2 bulan tertangguh. Masa tu tengah buat baju Melayu, konon nak belajar buat sebelum raya ni. Sudahnya terbengkalai separuh jalan. Bulan puasa ni makcik tu tak buat kelas, sebab dia sibuk nak siapkan tempahan.

Langsir yang member mintak tolong ‘oter’kan belum siap lagi. Tinggal 5 helai yang terakhir dari 20 helai kesemuanya. Harus siapkan ini dulu, kang tak beraya plak member, huhu!

Yang ni pula kain-kain yang saya beli. Beli dah lama, tapi tak buat-buat! Yang tensi, bila mula je ada je bikin spoil. Salah ukur lah, yang ni terkecik lah, terpendek lah. Dah tu, kalau nak bikin semula kena keluar gi jahit tepi pastu, hilang mood terus. Ni yang buat saya nak beli mesih jahit tepi sendiri je ni.

4 thoughts on “Persiapan raya

  1. izzahazfar says:

    hehehe…kak zah aura menjahit mmg tengah melonjak ni…langsir umah dah siap,baju melayu akmal on the making…yang lain2 persiapan baby adikpun dok tunggu turn nak jait jer…pss…bf pillow dah siap..hehehe tak sabar nak guna hujung tahun ni..kiki

  2. canteklaa langsir tuh kaler putih nmpak moden beli kat ikea ke..wah2 daku pun nk ushar mesin jait gak nih hihihi mana agaknye nak yg portable,xbising pastu idokla mahal sgt smpai beriban2 nk guna kt umh jee..byk jumpe hok bising bunyik nye

  3. Hayatie says:

    wah zah, sakannye,aura menjahit tgh masyuk tu,hihi! Nnt update ye.

  4. Hayatie says:

    nurul, aha langsir ikea tu. Langsir acik idakler semoden itu, tuh yg wane hijau tu, rm5/meter..agagaga. Acikk punya mesin tu lama dah, elok syg nk tukar br, sentimental value tu. Zaman2 jahit utk projek ERT sekolah dlu,hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: