Motosikal

Rabu lepas, kami mendapat surat daripada Balai Polis Bandar Seri Putra mengenai sebuah motosikal Keriss yang telah dijumpai. Terkejut sebenarnya sebab motor ni dah hilang sejak tahun 2005. Ini motosikal encik suami masa bujang-bujang dulu. Tapi masa hilang ni, kawan dia yang tengah pinjam, masa park dekat rumahnya, tahu-tahu dah hilang. Memang dah takda rezeki lah jawabnya kalau dah hilang tu.
On the way nak ke balai polis tu, kami dah bajet-bajet macam mana lah rupanya, tah-tah dah tinggal rangka ke huhu!…

Dah bercendawan!haha!

Rupa-rupanya menurut anggota polis disitu, motor ni dah dijumpai semula pada tahun 2007 lagi dan tersadai kat balai polis tu sampai lah laa ni. Huh, amik masa juga polis nak menghubungi tuanpunya semula ek! Motor ini di jumpai setelah satu operasi serbuan dadah dilakukan dikawasan Nilai, depa lari lintang-pukang tinggal motor bagai ler gamaknya!

So tak tahu la apa nasib dengan motor ni, encik suami pun macam takda mood dah, kalau nak bikin pun, macam banyak belanja. Buat sementara ni, motor ni diletakkan dekat kedai motor member, kot2 lah ada parts yang boleh diambil ke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: