Cerita Buang Bayi lagi

Dari sehari-ke-sehari ada sahaja cerita buang bayi. Makin lama makin banyak. Agaknya nanti, tiap2 hari pun agaknya ada kes buang bayi ini? Ish-ish! Cerita terbaru yang saya baca di belog saudara mazidul.

Saya tak sanggup nak copy-paste gambar bayi dalam blog beliau kat sini, nanti asyik terpandang-pandang. Sebab sedih tengok bayi yang baru nak lihat dunia, meninggal akibat dibuang macam sampah. Kalau kalian nak baca cerita dan lihat gambar bayi tersebut, silalah ke-blog beliau. Klik disini.

Sedih, bila tengok bayi-bayi dibuang macam anak kucing!

2 thoughts on “Cerita Buang Bayi lagi

  1. eRaY says:

    yatie, eray dh bukak blod mazidultp dunt have guts to scroll it downx nah & x sanggup tengok baby tuhsmlm dgr kat news, lps bedah siasatpunca kematian baby sbb lemas dalam beg plastic tuhya allah, mane lar rase kemanusian derang?p/s: sowy emosi skit, wawawawa

  2. Hayatie says:

    eRay, Allah pun maha kaya, bayi yang nak dibuang tu tidak masuk kedalam sungai tu. Boleh terbenti pula diatas tebing tu. Syukur, skurang-kurang tubuh sikecil tu terpelihara. Al fatihah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: