Baru nak belajar guna Photoscape

Sorryla kalians, entri jaki acik, hehe! Korang mesti dah terel kan, huhu! Acik yang baru nak tergedek-gedek. Bulan ni pose ni, kurang aktiviti luar, banyakler aktiviti dalam rumah pulak. Sempatler acik belajar sendiri cara-cara nak guna photoscape ni. Hajat dihati nak belajar photoshape (takleh blah), tapi makkk aii, lepas download acik blank bagai nak mula kat mana, hihi!

Selalu tengok gambar orang-orang kat belog diedit dengan kesan-khas yang menarik, acik terliur bagai. Pastu korek-korek, orang kata depa selalu guna photoscape sebab mudah sedikit. Acik pun download lah, tapi download2 pun masih tak tahu camne nak mula, huhu. Dah 2 bulan berlalu dari hari mengdownload ni, hari ni baru leh tahu function-function nya setelah mengugel tutorialnya di internet. Eii, itu pun selow nak masuk otak ni, al-maklum bukan otak ‘designer’ kui-kui!

Hasil pembelajaran acik yang tak seberapa ni, baru lah tahu cemana nak letak lebih dari satu gambar, letak frame dan letak side-effect skit-skit! Haiippp, korang jangan gelaks taww! Ai kan budak baru belajar, pas ni gambar-gambar mak kelass taww, kah kah! (Kalau rajin meng-editlah).

Acik belajar kat sini. Tak habis lagi nih, nak gi sambung dulu!🙂

One thought on “Baru nak belajar guna Photoscape

  1. huhu..ok la tuh.pasnih boleh la nak buh watermark dsb.guna photoscape kurasa senang skit dr photoshop tuh..kene g kursus kot br terer photoshop nih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: