400

Semalam, saya terdengar azri main-main dengan si 400. Perlahan-lahan saya pergi dibelakangnya untuk amil gambar mereka. Khusyuk betul dia. Anak kucing ini lah yang terkena bakteria disendi-sendinya dahulu. Sehingga hampir kesemua kakinya membengkak dan tidak boleh bergerak. Seminggu 400 duduk wad di Klinik Veterinar UPM. Dan saya menyangka itu adalah kerja azri, hihi!

Semenjak tu saya panggilnya 400. Sebabnya kos rawatanya masa di UPM dulu adalah RM400 lebih, huhu!

3 thoughts on “400

  1. diLa says:

    waahhh…kucing ni dh baeekk nmpk nyer…yeay!! jeles nye ade byk kucing, huhu..

  2. Dayu says:

    salam, akak saya tak tau camne nak email akak, carik2 tak jumpa lah email add akak.nak tanya ni…ada skit ketidaktahuan.boleh tak saya campur susu yang diperah pada masa berlainan. katakan perah pukul 4 dpt 1oz, pastu kul6 perah lagi dpt 1.5oz.. boleh tak saya campur hasil 2 perahan tu?? pastu buat frozen..boleh ke kita campur2..

  3. Hayatie says:

    dila: tak byk pun, tgh dlm proses 'mengurangkn' juga..hihidayu: susu yang diperah tu boleh dicampurkan dengan syarat, mestilah dalam susu yang sama, means jika perahan pukul 4 td sudah disejuk, perahan pukul 6 tu pun perlu disejukkan terlebih dahulu, sebelum dicampur. Lagi satu, selain drpd suhu, kedua2 sesi tersebut mestilah didalam waktu 24 jam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: