Laporan SGM3- Normal Development of Breastfed Babies’

Alhamdulillah, SGM ke-3 telah selamat berlangsung dengan lancarnya. Topik yang dibincangkan pada kali adalah ‘Normal Development of Breastfed Babies’. Nerbes (lagi) sebab sifu SGM (puan kamariah) tiada pada hari berkenaan kerana ke breastfeeding conference di Terengganu. Tinggalah saya (tersipu-sipu) untuk mengelola SGM pada kali ini (mengelola sangat la tu, hihi). Mujur ada puan rita, last minet konpem. Dan beberapa-berapa co-moderator dari kalangan PC yang dilantik pada SGM kali ini.
Yang menarik pada SGM ke-3 kali ini, buat pertama kalinya kumpulan bapa-bapa pun turut serta dalam perbincangan SGM pada kali ini. Yang di-moderate oleh Puan Rita dengan konfidennya. Syabas!

Kumpulan ‘bapak-bapak’. Sporting dan kusyukkan mereka, hihi! Oleh kerana kali ni, bapak-bapak pun berSGM sekali, maka para mak-mak semua kekurangan gambar-gambar diSGM sebab tukang ambil gambar pun dah ada aktiviti juga🙂

Selepas berbincang, berkongsi bapak-bapak ini membuat pembentangan pulak tu, caya lah! Sangat sporting, hihi!

Kumpulan saya..
Yaa, baru ler ada gambar acik ni, ngeh-ngeh! Kalau jadi moderator memang tak ado la gambar gedik-gedik sendiri, hihi. Cilok dekat blog Fid, mekasih!

Co-moderator pada kali ini, puan Fid@Lovebaby

Puan Liyana yang berkongsi pengalamanya.

Giliran Puan Salwa pula berkongsi cerita.

Ibudani dan ceritanya🙂





Kumpulan Kedua yang moderate oleh PC yang baru iatu Shazura, Hanidah dan ila..



Secara keseluruhannya, kehadiran pada kali adalah seramai 40 orang dari kumpulan mak-mak dan 10 orang dari kumpulan bapak-bapak. Pada sesiapa yang belum berkesempatan untuk menyertai aktiviti SGM ini, marilah menyertai dan merasai pengalaman berSGM pada bulan hadapan pula. Dengan tajuk perbincangan untk bulan hadapan ‘Managing 24 Hour while Breastfeeding’.

9 thoughts on “Laporan SGM3- Normal Development of Breastfed Babies’

  1. qasehadam says:

    puan yatie izinkan hamba meminjam barang sekeping dua gambo kaum bapa berSGM maklom la bile depa pon sibuk SGM maka kurang la gmbo yg sempat dirakam..cameraman pon bizi.

  2. CikWa says:

    THA…seronok weih dapat duk di bawah lembayung tunjuk ajarmu semalamnext time nak msuk group mu gak yaaa :)neway buang la gambar ku yang gumuks tuuuuumalluuuuuuu

  3. MOMMY NADIA says:

    sempoinye..belajo dibawah pokok..tenang aje nmpk😉

  4. Ely Hasrul says:

    next mth kat titiwangsa xmau ka?😛

  5. Afne says:

    salam yatie,1st of all TQVM sbb sudi refer kes afne pd puan kamariah. afne start direct feed haziq sabtu lps. lega gilaaaaaaaaaaaaaklu afne tak kena chicken pox aritu tingin jugak join yg kt batu pahat. tp on that day, sbk skit sbb siap2 blk ke kl. mmg tingin sgt join gathering2 susu ibu & babywearing tp ada saja la hal yg tak dpt dielakkan.

  6. fiza says:

    THA, next SGM ada utk kaum bapa lagi tak? Ku nak soh hubby join lah. Rugi tak dpt gi aritu, ada hal yg tak dpt di elakkan…huhuhuhu….

  7. ishhh… kalau lah dapat join ritu kan bess.. huhuhuhu

  8. Hayatie says:

    qaseh: boleh2…silakancik wa: mana ada gumuks tu..cun hape..hihimommy nadia: mai le join next timeely: sudah survey kah titiwangsa?Afne: afne, alhamdulillah yer sumenya dah selamat..takpe yati try bantu mana yang termampufiza: insyallah akan ada sgm utk kaum bapa juga..jgn lupa dtg tau

  9. eT says:

    bila next event?teringin plak join..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: