Suka-suka sahaja!

“Saya tahu dengan memberi susu ibu kepada anak, saya akan berasa lebih tenang sekaligus mengurangkan stres. Kaedah ini juga secara psikologi dapat meningkatkan sistem imunisasi tubuh..”

Saya gelak besar bila baca petikan kata-kata ‘saya’ diatas didalam surat khabar Ko*mo tempohari. Saya bergegas mencari suratkhabar itu, bila teman memberitahu saya yang nama saya ada disebut didalam majalah itu. Saya takda scanner lah plak nak scan keratan ‘statement saya’ itu, takpa takda muka saya pun dalam tu, hihi.

Kenapa saya gelak sebabnya saya tak sangka plak saya yang cakap begitu. Seingat saya lah, saya takda pun ditanya dan menjawab sebegitu, huhu. Tapi takpa lah, at least jawapan yang direka itu pun ‘not bad’ lah, hihi.

Saya memang ingat yang saya ada didatangi oleh 2 orang media seketika, semasa saya sedang berbual-bual dengan salah seorang member SI yang mengenali dan menegur saya, yang juga datang juga ke Kempen Penyusuan Susu Ibu di Anjung Bistari dulu. Namun perbualan itu hanya seketika dan tidak pun kelihatan seperti satu sesi interview yang formal pun. Mereka menanyakan mengapa saya datang ke kempen itu, dan selebihnya tentang cara pemakaian & kegunaan RS yang kebetulan dipakai oleh teman yang sedang berbual dengan saya tu.

Kesimpulannya, berhati-hatilah apabila anda membuat kenyataan di media, hahahaha!

7 thoughts on “Suka-suka sahaja!

  1. uhuhuh…syok ape perkataan kebetulan itue masuk surat kabor,,bkn senang tau! eheheheh

  2. Hayatie says:

    rose: haha, tp cam kelakar, sbb bukan diri sendiri yang berkata begituww..huhu

  3. habibah_bib says:

    ada sekali pernah ditanya wartawan kosmo pasal promosi eskrem Moo Wall's… ceh, langsung takde ayat.. tangkap gambor bukan main lagi…

  4. Yokoyopoyo says:

    ada wartawan yang tak buat kerja ngan jujur, asal nak siap artikel jer. adik ku pernah kena dulu. lain kisah sebenar ngan apa yang tertulih dalam sokabar. bukan leh pakai sangat sesetengah reporter nih. dah byk kes dahh. hehehe

  5. Hayatie says:

    Habibah: hihi, sib baik depa tak reka ayat yer..Yokoyopoyo: hehe, tu ler tak po lah, sib tak de mende sangat ni..

  6. asmaa says:

    saya suka ayat perbualan tie itu…ikhlas dari hati seorang ibu yg berjaya menyusukan susuibu kdp anaknya wlpn ianya seorang EP. tahniah utk tie…

  7. Hayatie says:

    asmaa: bukan saya yang cakap gitu pun..huhu. Tu ayat reporter tu..hihi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: