Sempat ke lagi ajar anak duduk dalam car seat?

Kalau baca title diatas, sempat lagi kah saya nak ajar anak saya duduk dalam car seat? Sebabnya azri tak pernah pun duduk dalam car seat sepanjang naik kereta. Adalah dulu, time kecik2 masa bayi, masa tu just guna yang carseat untuk infant je. Pastu semenjak dia dah besar dan takmau dibaringkan, dia takmau dah duduk dalam tu. Silap saya, sepatutnya saya tukar kepada car seat yang untuk duduk punya, haha!

Lagi satu, masa tu saya lebih banyak pegang dia sahaja dan duduk dibelakang sehinggalah ke hari ini, dan saya merasakan macam tak perlu je car seat tu since masa tu saya jarang drive. Dan bila dah ada kereta sendiri ni (ehem-ehem) dan menjadi kesukaran plak jika saya nak bawa azri keluar dan memandu sendiri. Mesti kena bawa mak atau seseorang untuk tolong pegang dia.

Bila dah saat-saat begini, saya sangat-sangat gatal jer nak beli car seat. Tapi yang menjadi kerisauan saya adalah bimbang pelaburan membeli car seat itu sia-sia bila dia takmau duduk dalam tu, haihhhh! Sebabnya, stroller (kecuali troli pasaraya,hihi) pun dia takmau naik dah semenjak saya mula berbabywearing dengan dia.

Jadi, saya dalam dilema nak beli ke tak car seat ni. *sigh* Agak-agak ada tak tester car seat..haha!

One thought on “Sempat ke lagi ajar anak duduk dalam car seat?

  1. Lady Qay says:

    better if u try beli yang 2nd hand dulu..kalo tak bole let go balik atau simpan utk anak kdua..hahaha…tpi mmg bdk2 elok ajar guna car seat utk dduk dlm kete..mcm my son, dr kcik mmg guna car seat sb nak kn hntr nuseri, kdg2 ada angin tak kena, meraung, but ku pekakkkan tlga je sb kslmtn lbih pntg drpd ikut apa dia nak..lama2 ok la..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: