Lokasi SGM1-Tasik Cempaka, Bangi

Salam uols, for those yang tak berapa tahu lokasi Tasik Cempaka di Bangi. Disini, saya sempatlah snap beberapa gambar sebagai gambaran (landmark) ke Tasik Cempaka.

Oleh kerana ada beberapa entrance nak masuk ke Tasik Cempaka ini, lokasi untuk SGM kali ni adalah entrance yang bersebelahan dengan Kompleks PKNS dan McDonald

Lorong masuk ke Tasik Cempakan bersebelahan dengan Kompleks PKNS (kanan) dan McDonald (kiri)Bila dah masuk lorong kiri tu, terus je, pastu belah kiri akan nampak playground, parking tapi jangan masuk lorong tu. Terus je lagi ikut jalan tu sampai hujung sekali.

Sampai hujung jalan tu, akan nampak tempat main skateboard kat tengah2 bulatan tu yang ada (cam dalam gambar). Dan tempat parking belah kiri jalan (cam kereta tu). Kat situ lah lokasi SGM kali ini.

Kita semua akan berkhemah kat bawah pokok tu. Mengikut kumpulan kecil-kecil. Jika jumlah yang datang ramai lah.

Kompleks PKNS dari arah hadapan. Lorong nak masuk ke Tasik tu ada sebelah kiri kompleks ini. Kalau yang datang arah kanan kompleks ni, mungkin kena u-turn untuk masuk ke kiri lorong tu. Kalau dari arah kiri kompleks ini, terus masuk kiri sahaja.

Harap kalian boleh la bajet-bajet lokasinya. Acik kureng skit kalau bab nak tunjuk arah ni, hehe! Kalau ada apa-apa leh la koling-koling acik di zero-one-two-2045646😉








3 thoughts on “Lokasi SGM1-Tasik Cempaka, Bangi

  1. nak tanyaer… SGM tu ape ye???

  2. Hayatie says:

    Iela faziela: SGM tu stand for Support Group Meeting untuk Breasfeeding moms. Yang tak breastfeedin pun dialu-alukan datang…jom??

  3. az says:

    yatie : teringin sgt nak join SGM tapi sabtu ni ada hal yg x blh nk elak lah..kalau ada next SGM hopefully sy boleh join sekaki..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: