Genting Oh Genting

Pada 16hb hari tu, kami dan kawan en. husby sefamily bercadang nak gi jenjalan ke Genting. Telefon genting tanya bilik, memang penuh sepanjang minggu cuti CNY ni. Tapi kami saje jer gamble naik terjah kot-kot lah ada bilik ke nanti.

Ini first time naik Genting time cuti CNY. Ingat cam cuti-cuti yang biasa-biasa je. Lom sampai atas Genting, jalan dah mulai sesak.

Bila sampai atas pasukan trafic Genting tu dah jaga sana-sini, tutup sana-sini, even nak masuk ke hotel First World tu ditutup. Bila ditanya dah penuh. Kalau nak hotel-hotel, kena park di open space kat bawah sikit dan naik shuttle bas yang disediakan, huh!
Tapi yang bestnya masa sampai kat atas tu, kabus tengah tebal tu. Cuma geram tak dapat parking. Usahkan nak book hotel, nak parking pun takde..grrrr!


Sudahnya kami semua turun semula, sebab plan nak naik skyway je. Dari Awana skyway tu, memang lengang sampai terus ke atas di hotel Theme Park. Dah excited balik dah!

Bila dah sampai atas, punya la ramai umat CNY, haha! Especially kat First Word indoor Park tu, takda mood terus, sudahnya kami naik atas hanya makan kat Kenny pastu jalan-jalan skit terus turun balik. Nak amik gambar pun takda mood dah, gila sesak!
Azri & Airis nak nyum2 kat Kenny






Moral of the story: Jangan naik Genting kalau time cuti CNY…hahahah! Kalau cuti-cuti lain agaknya boleh dimahapkan lagi..huhu!

3 thoughts on “Genting Oh Genting

  1. kakyong says:

    memang ramai gila kalo time CNY..adik kakyong yg koje kat Genting pun mana dpt cuti masa CNY…

  2. Ely Hasrul says:

    cantekk nye page baruuu aku dh lama xbukak blog…beshnyeeee g genting.. cny mmg genting diharamkan.. sesak aje hahahaha len kali sila lah ajak aku skalik ya!

  3. mazlyna says:

    gi mana2 pun diharamkan time CNY….hahaha…kami ke melaka pun sesak….penah ke cameron time CNY….sesak giler…kalah KL….klu nak tempat yg lengang….cuba ke penang…..huhuhu…konpem lengang sbb kedai sume tutup….;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: