BF-Support Group Meeting di UNITEN

Semalam saya ke UNITEN untuk conducting satu sesi kecil support group meeting yang di organize oleh shazura for the first time di ofisnya. Saya telah mendapat panggilan dari sha sejak dari 2 minggu lepas tentang hasratnya yang ingin membuat small2 sgm among her colleague,s and asking me to conduct the meeting.

And the best part was, sha juga my fomer class-mates di UNITEN dulu. After a long lost contact, akhirnya kami berjumpa disebabkan ‘susu ibu’ ini juga. Semasa first gathering susuibu.com di shah alam tahun lepas.

Untuk pertama kali ini, sesi suai kenal di adakan dikalangan yang hadir semasa lunch hour, tengahari jumaat dari pukul 1 hinggalah pukul 3 petang. Kami semua bercerita tentang pengalaman masing-masing didalam penyusuan susu ibu ini. I was so overwhelm to see everybody was so enthusiastic about it, to hear everyone’s passion and experience about breastfeeding.

Sementara menunggu kedatangan yang lain

Sesi pengenalan diri dimulakan oleh sha. Yang bestnya, apart from bercerita bagai, ada yang tengah memerah, yang baru habis memerah termasuklah acik pun sedang memerah ni hah (sambil memerah sambil menye-nap gambar lagi)

Owh gambar tukang snap ni takda, sebab baik2 je nak snap gambar sendiri, batteri dah kong, huhu!

Saya harap, it will be a good start for sha in planning to set up a BF Club/support group in her office, in UNITEN secara amnya. And i’ll be happy to be part of it along the way🙂 Every big thing begins with a small step.

*Acik memang sukoo part geder-geder ni, seronokan. To be able to share and hear our passion in breastfeeding. Tapi kalau boleh, belah area yang sewaktu dengan kawasan acik ni je lah ^_^ . Jauh2 pun boleh diusahakan, kene tengok timing ler dulu. See uols in SGM1 di Tasik Cempaka, Bangi nanti🙂

3 thoughts on “BF-Support Group Meeting di UNITEN

  1. asmaa says:

    permulaan yg baik utk mengembangkan lagi BF nie terutama kpd staf2 ofis. ** lawalah templet blog.buat sendiri ker…hehehe

  2. Hayatie says:

    Asmaa: betul tu..template ni? hehe..jiji yg buat..tu ada linknya kat bawah skali..ely: memang besh!.heh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: