Keep on Pumping Ladies

La la la la la.. Dua tiga hari ini hati saya sangat gembira. Tak tahu la kenapa. Macam-macam sebenarnya. Gembira sebab kebanyakan hajat dan hasrat dihati sudah tercapai. Owh, saya dalam mode happy ketika ini. Mengepam pun bertambah-tambah happy kerana saya berjaya. Berjaya membuktikan bahawa saya boleh melakukanya. Kini saya bangga kerana saya telah melaluinya dengan jayanya. Saya tidak menjadi just another statistic. Horay!

Kalian jangan malas-malas mengepam yer!

Pam harus konsisten.

Pam pada waktu yang sama setiap hari.

Add 1-2 pumping session in between nursing, terutamanya pada waktu malam.

Jika kita displin insyallah, produksi susu akan sentiasa mencukupi.🙂

Keep on pumping ladies!

5 thoughts on “Keep on Pumping Ladies

  1. asmaa says:

    yes keep pumping…wlpn syifa' sudah 1thn 8bln (4 bln lagi genap 2thn) masih pump,wkt ofis 2x pump. kat umah direct tak kira wkt kkdg nak 'open' aje…dah besar nie, rupanya lagi 'manja' bila merengek nak nenen…tak kira tempat plak tu🙂

  2. yatie..knape ina tambah session pon hasilnya masih sama? bile jadi mcm tu ina frustrated & lebih cepat give up..sangat bangga dgn yatie..

  3. Hayatie says:

    asmaa:yeah..go go asmaaa lagi 4 bulan je.Ina: lupa juga, kawalan emosi juga memainkan peranan, pumping, kita kena tenang, rileks& redha dgn apa yang kita perolehi pada hari ini..dengan syarat kita sentiasa sabar dan teruskan pemerahan yang konsisten, jgn give up. Minda harus kuat.😉

  4. ainazura says:

    salam yati…skrg ni zura dah bf aina 1 tahun 1 bulan..slalu lari dr jadual pam sejak2 keje yg x sgka tba2 dpt so kalo zura balik mcm dulu meaning that disiplin mcm yati, adakah zura ble dpt hasil yg baik juga??tensen gak hasil x mcm dulu…

  5. izzahazfar says:

    yes..i'm still pumping…alhamdulillah…1 year archive!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: