KLCC & Jumpsacbaby SSC

Caution: ini entri excited/jaki aku.

Yeay, at last ianya menjadi milik ku jua. Semenjak dua menjak aku telah mula berfikir-fikir untuk mendapat gadjet BW yang baru setelah daku merasakan bahu telah mulai rasa sedikit sengal jika lama mengendong azri dalam pouch. Pouch pun sudah mula terasa sendat (kerana mak & anak sama-sama membesar) dengan pesatnya, muahaha!

Dalam kepala samada nak beli mei Tai (MT) atau soft structured carrier (ssc), jenis carrier plak rather than RS atau pouch sebab tak tahan bahu cepat sakit nowadays nak tampung my 12 kilos boy in there. But my intention is to get MT maybe because of price preference, MT lebih murah sedikit berbanding ssc.

Namun selepas di fikir-fikir, MT akan jadi a bit leceh if you nak deal dengan running-around toddler yang asyik nak turun naik je nanti. Dah penat belit-belit, tetiba dia meronta nak turun plak, waduh! So i guess ssc will be the best choice in fact en. husby pun boleh pakai nanti.

Jadi bermulalah pencarian ssc idaman hati. Before this i have tried a few local-made ssc my frens punya, but not so-so into it lah, some ssc kecik especially tang part body panelnya sebab azri ni tinggi. Kemudian aku pergi ke Tiny Tapir untuk try ssc kat sana pula, not bad. There are some good ssc and fits me well tapi aku agak overwhelm pula dengan harganya, ahaks!! about rm500++, the rest, sizenya kecil.

Aku dah lama eyeing jumpsacbaby ssc ni tapi online jer, tak dapat nak cuba. Terpikat lak dengan prints dia, feveret prints en. husby ni. So today aku meet-up dengan kak syaz dekat KLCC untuk collect ssc yang aku order ni, tak sabo dah nak tunggu online. Lagi satu aku nak dia tunjuk cara-cara pakai yang betul, kot2 ler salah ker.

Me and kak syazrina tokey jumpsacbaby.com. It was nice meeting u and thanks for demo tadi.

Me and my mak. KLCC ramai manusia betul, poning acik. Lama dah tak pergi sini. Lebih kurang 2 tahun jugalah since the last time, huhu!

Memang best dan selesa. Azri memang excited duduk dalam tu. Diam je dia mula, hihi agaknya first time tiba-tiba posisi duduk berbeza.

Penat tawaf KLCC dengan ssc baru, isi perut plak kat KFC.

Setibanya dirumah, tanpa membuang masa, acik nak try posisi back-carry pula. Tadi kat luar tak konfiden nak buat back carry tanpa assistant. Wah suka azri bila aku berlari-lari anak sekali dengan dia, haha!

Overall, aku sangat berpuas hati, seronok, excited sebab akhirnya dah dapat yang berkenan dihati. Kira tidak ralat dengan duit yang dibelanjakan. This is my 4th beloved items selepas kereta, bag dan bp ku..huhu!

7 thoughts on “KLCC & Jumpsacbaby SSC

  1. ina says:

    yatie..ina pun dah order SSC ngan shaz…yang kaler itam..baru oredr hari nie..penat dah bawak hadeef dalam RS…kalo kejap2 ok..kalo mamanyer nak meroyan lama2 kat shopping complexs.maunyerlnguh gak…kalo ada SSc nie mr asben willing gak nak bawak kan??? anayway, best kan…x sabra nak tunggu SSc nie..

  2. Hayatie says:

    ina: memang syiok habis, asyik nak gi jalan2 je bawa azri. dah ada ssc ni asben takleh curik tulang lagi dgn alasan takmo guna rs atau pouch..hehe!

  3. noraherni says:

    wahhhh dah ber'ssc' gitu ;)….syabasss bette =) aku pun dah lama mengidam ssc jumpsac ni huhu….sgm nanti bawa tau tha eden nak torai….

  4. Afne says:

    siap bg amaran lg haaaaaaaaaaajelesnyaaaaaa org tu dh beralih arah

  5. Jiji says:

    Boleh ku cuba ni nanti!

  6. ina says:

    tul la yatie..kalo ngan RS..macam2 alasan..susah nak setting la…x reti la…n rasanya..malu kott…hhehehehe

  7. Hayatie says:

    herni: sudah pasti ku bawa keliling kampung ehh…ke sgm ..huhu!Afne: ya, cinta sudah beralih arahjiji: nak torai meh join sgm nanti…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: