Motivasi EP

Just another motivation n3 untuk diri sendiri dan juga EP moms out there. There is a time kadang-kala kita terasa ‘rendah diri’ daripada orang lain dek kerana kita harus memerah susu dan memberikan susu kita melalui botol. Atau mungkin, kadang-kala kita berasa rendah diri kerana kita gagal untuk menjadi seorang ‘ibu yang sempurna’. Sempurna dalam perspektif sesetengah masyarakat yang kadang-kala sangat menghukum walaupun tidak secara zahirnya.

Yes, we all EP do sometimes sensitif dengan kekurangan diri. Kami harus ‘memuji-muji’ sendiri usaha diri demi untuk memotivasikan diri. To all succesful EP moms, yakini & percaya lah, disebalik kekurangan itu lah anda semua memiliki satu pengalaman unik yang tidak semua orang lalui & alami. Saya percaya to those succesfull EP’er ini akan berjaya juga untuk menghadapi “Breastfeeding for the Second time around”, insyallah!

So, regardless wether you’re fulltime EP, Part-time EP/nursing, fulltime nursing kita semuanya sama sahaja iaitu memberikan susu yang terbaik sahaja iaitu SUSU IBU. And it is beyond other standards.

For those succesfull EP, take this ribbon and award yourself for the hardwork that you have give and tell the world that you’re special coz you been able to give also the GOLD standards.

*Saya patut carik ribbon untuk 1.6 yr dan 2 yr ni *wink”

8 thoughts on “Motivasi EP

  1. Ely Hasrul says:

    28hb nih genap la susu sami 2thn huhu1-6mth exclusive bf 6-20mth fully bf20-24mth occasionally fm feed (menci)tapi xsabar lah nk tunggu hujung bulannnnnn yeahhh

  2. Hayatie says:

    ely: wah congrats..takpa, ambik yang positif yang mana anak kita lebih banyak dapat khasiat si dari yang lain kan..wahh sama tarikh dgn sgm si ni..leh celebret skali ni..jgn lupe bawak kek besoooo!heheh!

  3. fiza says:

    Jgn rasa rendah diri THA, ku kagum dgn semangatmu sbb ku yg bley direct BF pon tak bley nak fully BF, tapi mu yg tak bley direct bley fully BF.Ku pon tak sabo nak jumpa mu nih (^_^)

  4. Hayatie says:

    Fiza: terima kasih fiza for the compliments..saja nak bagi semangat utk EP moms yang lain. ku tak sabar juga nak jumpa mak buyong ni ..ahaks😛

  5. izzahazfar says:

    tq kak…nak amik ribbon ni..yeyeye…setahun dah kak…

  6. zhafris says:

    congrates…kagum dengan semangat yati…

  7. Hayatie says:

    zah: tahniah, tentu pas perjalana lebih mudah lagi kan.. ;)zhafris: terima kasih yer🙂

  8. ibudhani says:

    salam, kak nk amek riben 1yr ya! time kaseh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: