Bisnes kad?

Beberapa hari ni, aku terpikir nak buat bisnes kad untuk diri sendiri, kecoh je haku nak buat biz kad, kah kah!. Rasanya sudah sampai waktunya acik mempunyai bisnes kad. Tapi acik takdo bisnes, buleh panggil bisnes kad juga kah, haha! Bisnesnya adalah diri sendiri sahaja, huhu!

Tahun ini acik merancang nak melibatkan diri dengan lebih serius dan aktif lagi dalam aktiviti-aktiviti penyusuan susu ibu ini. Nak bina keyakinan dengan lebih banyak lagi kemahiran berkaunseling dengan ibu-ibu diluar sana. Tapi bukanlah pada aktiviti-aktiviti yang solely pada profit-making, aku lebih suka fokus pada aktiviti-aktiviti seperti kumpulan2 sokongan, mother-to-mother support group dan sebagai, ape2lah yang tidak berorientasikan duit kalau nak kasi duit lagi lagi acik suko,wakaka! Ter-realisasikah!

In fact, sampai acik terpikir plak nak buat BF support group meeting among blogging moms 2x-1x sebulan ker, haha! Sapa nak jadi ajk Bloggers BF support group meeting, angkat tangan, haha! Memang kaki SGM betul haku ni, huhu. Lai-lai SGM’s kakies….

Jadi bila nak involve aktiviti penyusuan sana-sini harus bisnes kad sendiri, nak bagi tahu siapa & apa diri kita ni, ye kah!. Masa gi lawatan ke wad2 haritu pun daku usung lah brochure senarai ahli kumpulan sokongan Hospital Serdang tu dan highlite kek namo acik sket dengan marker,ekeke! Kot2lah mak yang acik consult tu nak koling2 acik semula, huhu! Takda ‘biz kad’ punya pasal, kah kah! Owh, acik memang selow bab-bab marketing diri sendiri atau ‘menjual diri’, haha!

Artwork ‘bodo-bodo’ untuk biz kad telah ku buat, now tengah survey sapa yang terel design&printing biz kad yang paling cun & murah (typical malaysian, nak yang cun2 & yang termurah, hahah!)…aiyoo poket tengah kempis lakss..huhu!

5 thoughts on “Bisnes kad?

  1. izzahazfar says:

    karang bg satu kat zah na…bravo kak…walau bukan ibu yg BF anak..tp ilmu sama mcm mereka yg BF…pss…(dah terfikir utk anak no 2 mmg nak cari ibu2 yg pro bf utk ajar zah masa 1st time menyusukan..)..sebab tak mau kejadian sama berulang bila ty nurse dan nurse jwp…skill ni tak leh ajar..u kena pandai sendiri..dan sudahnyer tak pandaipun…(Mood sedih)

  2. diLa says:

    angkat tangan!!!

  3. luvhaziq says:

    ku pn nak satu…..

  4. Ely Hasrul says:

    aku nak juin kalu ade aktiviti (ala nyebok aje aku hehe). mmber aku print kad, meh tunjuk design leh mintak quotation.

  5. asmaa says:

    nak join (mcm dekat..hehehe)…nak satu jugak…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: